Descoperă beneficiile berii pentru pielea și părul tău

Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice. În mod surprinzător, berea este de asemenea foarte benefică pentru părul şi pielea ta. Beneficiile berii sunt reale şi ar trebui să profiţi de ele.

Berea este bogată în antioxidanţi şi aminoacizi şi poate ajuta la menţinerea pielii frumoase şi a părului lucios. Drojdia de bere este, de asemenea, o bună sursă de vitamine B, proteină, seleniu, potasiu, fier, zinc şi magneziu care sunt benefice pentru piele în multe feluri. Iată cîteva dintre beneficiile berii.

Totuşi, nu folosi bere pe piele sau păr prea des deorece conţinutul său de alcool poate să aibă efect de uscare când este folosită în exces.

Beneficiile berii includ proprietatea de a acţiona ca un balsam pentru păr

beneficiile berii - featured
Proteinele sub formă de hamei şi malţ din bere hrănesc foliculele de păr

Berea face părul sănătos şi strălucitor: părul slab se rupe mai uşor şi, de asemenea, arată mat şi lipsit de viaţă. Pentru a-ţi face părul sănătos şi puternic, berea este de mare ajutor. Ea funcţionează ca un excelent tonifiant pentru păr, acesta fiind unul dintre beneficiile berii de care te poţi folosi.

Proteinele sub formă de hamei şi malţ din bere ajută la repararea cuticulelor vătămate din păr şi hrănesc foliculele de păr, acesta fiind unul dintre beneficiile berii de care trebuie să profiți. Acest lucru întăreşte părul şi previne pierderea în exces a părului. Berea ajută de asemenea la ţinerea sub control a vârfurilor despicate.

 • După ce dai cu şampon pe păr, aplică bere răsuflată de la rădăcini la vârfuri.
 • Masează-ţi scalpul folosind mişcări circulare pentru 5 minute.
 • Lasă-l să mai stea 5 minute, apoi clăteşte-ţi părul în întregime cu apă.
 • Fă asta o dată sau de două ori pe săptămână pentru a te bucura de păr moale şi strălucitor.
 • Pentru a obţine bere răsuflată, lasă o doză sau o sticlă de bere deschisă pentru aproximativ 10 ore sau încălzeşte berea în cuptorul cu microunde. Pentru cea din urmă variantă, asigură-te că torni berea într-un castron sau cană. Niciodată să nu pui o doză de bere în cuptorul cu microunde.

Berea este balsam pentru păr: părul dat cu balsam arată mătăsos şi este uşor de menţinut. Dacă ai o sticlă de bere acasă, nu este nevoie să cumperi balsamuri scumpe. Berea funcţionează ca un balsam de păr natural. Bogată în vitamina B şi drojdie, berea îţi face părul moale şi strălucitor. Acesta este unul dintre beneficiile berii, foarte important pentru aspectul tău.

 • Dă-ţi cu şampon pe păr ca de obicei, apoi împrăştie o cantitate mică de bere răsuflată în părul rău.
 • Dă voie părului să se usuce singur. Cînd se va usca, părul tău va arăta fin şi strălucitor.
 • Alternativ, poţi să împrăştii o cantitate mică de bere înainte de a-l usca sau de a face coafura.

Pentru a te spăla pe păr, procedează astfel:

 • Amestecă o ceaşcă de bere răsuflată cu o ceaşcă de apă.
 • Adaugă două linguri de oţet din cidru de mere.
 • Foloseşte-l pentru spălarea finală a părului tău, de după folosirea şamponului.

Nu este nevoie să te speli pe păr după ce ai împrăştiat puţină bere pe el, deoarece mirosul de bere va dispărea odată ce părul tău se usucă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu