Dieta fericirii: 8 alimente pe care sa le mananci in fiecare zi pentru a reduce anxietatea si efectele stresului

„Dieta fericirii” constă în selectarea alimentelor care declanșează producția de serotonină, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”, în organism. Serotonina este o substanță chimică cheie care ajută la reglarea dispoziției noastre, iar nivelurile scăzute pot duce la schimbări de dispoziție.

Studiile din ultimii zece ani au arătat o legătură între ceea ce mâncăm și bunăstarea noastră mentală. Anumite alimente sunt legate de creșterea nivelului de serotonină în creier. De exemplu, bananele sunt o sursă excelentă de vitamina B6, care este crucială pentru producția de serotonină.

O banană de mărime medie conține aproximativ 25% din doza zilnică recomandată de vitamina B6. Laptele de cocos are grăsimi specifice care pot reduce anxietatea, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin această legătură.

Trigliceridele cu lanț mediu din nucile de cocos oferă un impuls de energie și o stare de bine, transportându-vă mintea într-un paradis tropical. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase care au fost asociate cu niveluri mai scăzute de anxietate la femei. De asemenea, sunt pline de vitamine B, cunoscute pentru că diminuează stresul.

Studiile au arătat că consumul de cafea este legat de un risc redus de depresie și vă poate ridica starea de spirit în comparație cu o băutură placebo. Fructele de pădure, în special afinele, sunt bogate în antioxidanți care pot atenua simptomele depresiei.

Consumul de suc de merișoare a arătat rezultate promițătoare în încetinirea declinului cognitiv asociat cu îmbătrânirea.

Alimentele fermentate, cum ar fi varza murată, kimchi, kefirul, kombucha și iaurtul, promovează un intestin sănătos, care, la rândul său, vă poate îmbunătăți starea de spirit, deoarece 90% din serotonina din organism este produsă de celulele intestinale.

Se crede că unele ciuperci, precum Reishi și coama leului, susțin sănătatea creierului și îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamina D, care are efecte antidepresive. Ciocolata neagră, în special cu un conținut ridicat de cacao, poate stimula producția de endorfine în creier.

Endorfinele sunt cunoscute sub numele de „hormonii fericirii” și pot induce sentimente de euforie. O dietă plină de aceste alimente care stimulează starea de spirit poate contribui la un stil de viață mai fericit și mai sănătos din punct de vedere mental.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu