Dieta în funcție de grupa sanguină: Ce să alegi și de ce să te ferești

Grupa sanguină pe care o avem este strâns legată de capacitatea corpului nostru de a digera anumite alimente. Astfel, este recomandabil ca fiecare dintre noi să-și stabilească dieta în funcție de grupa sanguină, pentru a trăi mai bine și mai mult.

Această afirmație a fost popularizată de către doctorul Peter J. D’Adamo, în cartea „Alimentația adecvată celor patru grupe sanguine”, pe care a publicat-o în 1996.

Dieta in functie de grupa sanguina 01

Deși comunitatea științifică este încă divizată cu privire la ideea de dietă în funcție de grupa sanguină, iată care sunt alimentele pe care D’Adamo le recomandă în cartea sa.

Dieta în funcție de grupa sanguină – Alimente recomandate grupei A

Pentru persoanele cu grupa A, este sugerată o dietă vegetariană. Se spune că aceste persoane au nivelul de acid gastric scăzut și nu digeră foarte bine proteine și grăsimi animale.

De aceea, li se recomandă să mănânce o mulțime de fructe, legume și cereale. Este important ca aceste alimente să fie consumate într-o stare cât mai naturală, proaspete, fără ingrediente adăugate.

Alimente recomandate grupei B

Potrivit lui D’Adamo, persoanele cu grupa B sunt omnivore, putând consuma o mare varietate de alimente. Cu toate acestea, alimentele precum porumbul, grâul, roșiile și arahidele le pot provoca creșterea în greutate, oboseală și hipoglicemie.

Mancare 01

O altă mâncare pe care persoanele cu această grupă de sânge ar trebui să o evite este carnea de pui. Deși este o carne slabă, ea poate spori riscul de accident vascular cerebral și poate cauza probleme de imunitate. Este recomandată înlocuirea cărnii de pui cu cea de porc, oaie sau iepure.

Dieta în funcție de grupa sanguină – Alimente recomandate grupei AB

Persoanele care au grupa AB produc o cantitate scăzută de acid gastric (la fel ca persoanele cu grupa A), dar beneficiază de adaptarea sistemului digestiv la consumul de carne (la fel ca persoanele cu grupa B).

Ouăle, fructele de mare și legumele cu frunze verzi sunt benefice pentru persoanele cu grupa sanguină AB. De asemenea, pentru o digestie mai ușoară, acestor persoane li se recomandă să mănânce porții mai mici și mai frecvente.

Alimente recomandate grupei 0

Persoanele cu această grupă sanguină produc o cantitate ridicată de acid gastric și au o capacitate foarte bună de a digera proteine și grăsimi animale.

Dieta in functie de grupa sanguina 02

Acesta este motivul pentru care li se recomandă în principal o dietă bogată în proteine, cu multă carne, pește, legume și fructe de bună calitate.

Pe de altă parte, aceste persoane trebuie să se ferească de alimentele bogate în carbohidrați, precum cerealele și leguminoasele, pentru a evita să se îngrașe.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu