Diete de slăbit eficiente și 12 sfaturi pentru suplețea trupului tău

Dacă te-ai hotărât să dai jos din greutate, este esențial să ţii cont de câteva recomandări atunci când urmezi un regim timp de mai multe zile sau chiar săptămâni. Indiferent ce diete de slăbit eficiente te hotărăști să urmezi, iată 12 sfaturi foarte importante pe care este foarte important să le urmezi, spre binele sănătății tale:

diete de slabit eficiente

 • Nu sări peste micul dejun: faptul că nu iei micul dejun nu te va ajuta să slăbești. Poți pierde astfel nutrienţi esenţiali şi poți ajunge să mănânci mai mult de-a lungul zilei, fiindcă îți va fi foame.
 • Ia mese regulate: mesele la ore regulate de-a lungul zilei ajută la arderea mai rapidă a caloriilor, fiind o componentă de nelipsit a oricăror diete de slăbit eficiente. De asemenea, acest lucru reduce tentaţia de a lua gustări cu mâncăruri cu conţinut ridicat de grăsimi şi zahăr.
 • Mănâncă multe fructe şi legume: fructele şi legumele au un conţinut scăzut de calorii şi grăsimi şi un conţinut ridicat de fibre – trei ingrediente esenţiale pentru a da jos din greutate. Ele conţin de asemenea multe vitamine şi minerale.
 • Fii mai activă: activitatea este cheia pierderii în greutate şi a menţinerii ei. Pe lângă faptul că oferă numeroase beneficii pentru sănătate, mişcarea poate ajuta la arderea de calorii în exces, pe care nu le poți îndepărta numai prin dietă.

 • Bea multă apă: uneori, oamenii confundă setea cu foamea. Poți sfârşi prin ingerarea de calorii în plus, cînd de fapt ai nevoie doar de un pahar cu apă.
 • Consumă feluri de mâncare bogate în fibre: felurile de mâncare care conţin multe fibre te pot ajuta să te simți sătulă, lucru este perfect pentru pierderea din greutate. Fibrele se pot găsi numai în mâncăruri din plante, cum ar fi fructele şi legumele, ovăzul, pâine din cereale integrale, orez brun şi paste, şi fasole, mazăre şi linte.
 • Citește etichetele produselor alimentare: „ştiinţa” de a citi etichetele produselor alimentare te poate ajuta să faci alegeri mai sănătoase. Folosește informaţiile despre calorii ca să îți seama dacă o anumită mâncare se potriveşte consumului tău zilnic de calorii, potrivit planului de pierdere în greutate. Acesta este un pas necesar în cazul oricăror diete de slăbit eficiente.
 • Folosește o farfurie mai mică: folosind farfurii mai mici, vei mânca porţii mai mici. Folosind farfurii şi castroane mai mici, vei putea să te obișnuiești treptat cu mâncatul de porţii mai mici fără să ți se facă foame. Durează aproximativ 20 de minute ca stomacul să-i transmită creierului că este plin, aşa că mănâncă încet şi oprește-te din mâncat înainte să te simţi sătulă.

 • Nu îți interzice mâncăruri: nu îți interzice nicio mâncare din planul tău de pslăbit, mai ales pe acelea care îți plac. Interzicerea de mâncăruri te va face numai să le dorești mai mult. Nu există niciun motiv ca să nu te poți bucura de o desfătare ocazională, atâta timp cât rămâi în cadrul planului caloric zilnic.
 • Nu depozita mâncare junk: pentru a evita tentaţia, încearcă să nu depozitezi acasă mâncare junk – cum ar fi ciocolata, biscuiţii, cipsuri şi băuturi dulci carbogazoase. În schimb, optează pentru gustări sănătoase, cum ar fi fructele, prăjiturile de orez nesărate, prăjituri cu ovăz, popcorn nesărat sau neîndulcit şi sucul de fructe.
 • Redu consumul de alcool: un pahar obişnuit de vin poate să conţină atâtea calorii cât o bucată de ciocolată. În timp, băutul în exces poate cu uşurinţă să contribuie la creşterea greutăţii, fiind un factor negativ în cazul oricăror diete de slăbit eficiente.
 • Planifică-ți mesele: încearcă să îți planifici micul dejun, prânzul, cina şi gustările pentru toată săptămâna, asigurându-te că respecţi planul caloric. O listă cu cumpărături săptămânale s-ar putea să te ajute foarte mult.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu