Care sunt cauzele care duc la durerea în umărul stâng?

Durerea în umărul stâng poate fi un avertisment foarte serios. Poate că nu conștientizezi de cât de mult îți folosești brațul stâng în fiecare zi. Asta, până când începi să simți durerea în umăr.

Cele mai comune cauze care duc la durerea în umărul stâng includ rănirea, inflamarea, vătămarea nervilor sau o boală cardiacă. Fiecare dintre aceste cauze poate avea simptome inițiale de durere în brațul și cotul stâng.

Nu neglija durerea în umărul stâng!

durerea în umărul stâng

Rănirea

Poți simți durerea în umărul stâng după o cădere sau un accident care să aibă ca rezultat învinețirea și umflarea. Acestea pot să apară imediat după o rănire. Acestea sunt tipuri comune de durere.

Durerea cauzată de învinețire sau umflare în urma rănirii ar trebui să înceapă să dispară după o săptămână și să arate îmbunătățiri în fiecare zi.

Inflamarea

Inflamarea poate cauza dureri în brațul și cotul stâng. Durerea din cauza inflamației poate fi acută sau cronică. Durerea acută legată de inflamație poate să apară după o activitate repetitivă făcută în exces, cum ar fi dactilografierea sau greblarea frunzelor.

Durerea inflamatorie cronică poate fi cauzată de tipuri variate de artrită, cum ar fi osteoartrita sau artrita reumatoidă.

Durerea pe nerv

Durerea din brațul și cotul stâng care este arzătoare sau săgetătoare înfipt poate fi cauzată de compresia unui nerv la nivelul gâtului, al pieptului sau de prezența unei vătămări a nervului. Ea poate fi însoțită de amorțeală, furnicături și lipsa senzațiilor în braț.

Compresia nervului poate fi cauzată de umflarea în exces, de o rană sau de prezența unei tumori. Vătămarea nervului poate fi cauzată de boli medicale cronice, cum ar fi diabetul sau bolile autoimune.

Avertismentul dat de durerea din brațul stâng

Durerea din brațul stâng care apare brusc și dă senzația de greutate, durere surdă, senzația de apăsare, amorțire sau furnicături poate fi un semn timpuriu de infarct.

durerea în umărul stâng

Dacă aceste simptome sunt însoțite de dureri în piept, respirație îngreunată, greață sau senzația de amețeală, trebuie să primești imediat asistență medicală. Acestea pot fi simptome în plus ale unui infarct.

Sfaturi utile – Când să apelezi la asistență medicală

Dacă durerea din brațul și cotul stâng nu începe să se îmbunătățească în câteva zile, consultă-ți medicul pentru evaluare și tratament. Ar trebui să cauți asistență medicală imediată dacă o rănire anterioară este însoțită de inabilitatea de a-ți întinde brațul, de umflare excesivă a brațului, de lipsa senzațiilor în braț sau în mână sau dacă brațul tău devine rece și palid.

Aceste simptome pot indica o situație periculoasă. Aceasta ar putea avea drept rezultat vătămări permanente ale nervului sau pierderea circulației sângelui. De asemenea, ar trebui să cauți asistență medicală imediată dacă durerea din brațul tău stâng este resimțită ca o greutate, o durere surdă, o senzație de presiune, amorțire sau furnicături.

Acestea, pe lângă durerea în piept, respirația îngreunată, greața sau amețeala ar putea fi semne care te avertizează de apropierea unui infarct.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu