Dușul intern: băutura miraculoasă pentru detoxifiere și pierdere în greutate

Recent, o nouă tendință a apărut pe aplicație, stârnind curiozitatea multor utilizatori: băutura „Internal Shower”.

Tendința de duș intern

Băutura din ce în ce mai populară pretinde că ajută la combaterea constipației și a balonării, iar unii utilizatori susțin chiar că poate ajuta la pierderea în greutate. Având în vedere că interesul pentru această băutură este în creștere, am decis să discutăm cu Dr. Amy Lee, specialist în medicină internă, nutriție medicală și obezitate, pentru a afla mai multe despre eficiența dușului intern.

Cum funcționează dușul intern?

Potrivit doctorului Lee, semințele de chia se umflă până la o textură lipicioasă atunci când sunt înmuiate în apă. Acestea sunt o sursă de fibre insolubile, ceea ce le face un ingredient excelent pentru consumul zilnic.

Semințe de chia și fibre insolubile

Fibrele insolubile ajută la producerea de scaune mari și la înmuierea acestora. Într-o cultură în care alimentele procesate și sărace în fibre sunt obișnuite, poate fi dificil să se consume suficiente fibre insolubile și solubile. Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, semințele de chia sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine. O linguriță de semințe de chia poate conține până la 9 grame de fibre alimentare.

Băutura de duș intern și pierderea în greutate

Dr. Lee confirmă faptul că dușul intern vă poate ajuta să slăbiți. Mișcările regulate ale intestinului și curățarea colonului ajută organismul să elimine inflamațiile și produsele secundare, inclusiv grăsimile. Cu toate acestea, ea subliniază că, dacă dieta dumneavoastră este deja bogată în fibre, este probabil că aveți deja o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume.

Ceaiul Matcha: completarea ideală pentru dușul intern

Dacă doriți să vă îmbunătățiți băutura, Dr. Lee sugerează să adăugați ceai matcha pur. Pulberea de matcha este un super antioxidant și conține, de asemenea, cofeină, care poate da un impuls de energie.

Riscuri asociate cu dușurile interne

Deși dușul intern poate părea o soluție miraculoasă pentru detoxifiere și pierdere în greutate, este important să îl consumați cu moderație. Consumul excesiv poate provoca dureri abdominale, balonare și diaree. Mai mult, semințele de chia pot forma un gel care prezintă un pericol de sufocare dacă sunt consumate prea repede.

Dușul intern și detoxifierea

În timp ce unii susțin că dușul intern poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism, Centrul de otrăvire a arătat că aceste afirmații sunt false. Organismul se detoxifică în mod natural prin producția de deșeuri, transpirație și urină. Dușul intern nu este un panaceu.

Înainte de a încerca dușul intern, este indicat să consultați un profesionist din domeniul sănătății, mai ales dacă suferiți de alte tulburări gastrointestinale. Dușul intern poate completa o dietă sănătoasă, dar nu trebuie folosit ca un remediu miraculos pentru pierderea în greutate sau pentru detoxifiere.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu