Femeile de peste 40 de ani ar trebui sa fie mai atente la aceste probleme de sanatate, spun medicii

Femeile cu vârsta de peste 40 de ani sunt mai predispuse la diverse probleme de sănătate. Acest lucru se datorează în primul rând menopauzei, care aduce schimbări hormonale în organism. În plus, semnele de îmbătrânire devin mai proeminente în această perioadă.

Este esențial ca femeile să fie atente la următoarele probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrânesc. Pietrele la rinichi, care sunt depozite minerale în tractul urinar, reprezintă o preocupare semnificativă. Probabilitatea de a dezvolta pietre la rinichi crește odată cu vârsta, iar acestea pot provoca un mare disconfort.

Semnele de avertizare includ dureri puternice de spate, sânge în urină, febră și frisoane, vărsături, urină cu miros neplăcut și senzație de arsură în timpul urinării. O altă preocupare pentru femeile de peste 40 de ani este reducerea densității osoase, un rezultat al schimbărilor hormonale.

Pentru a contracara acest lucru, se recomandă să se acorde atenție aportului de calciu și vitamina D. În plus, femeile care intră la menopauză ar trebui să ia în considerare efectuarea unui test de osteodensitometrie pentru a determina dacă sunt expuse riscului de osteoporoză.

Pe măsură ce densitatea osoasă scade, zonele articulare pot prezenta dureri, rigiditate și deformări. Simptomele diabetului se pot manifesta, de asemenea, la femeile de peste 40 de ani. Aceste simptome includ oboseală, sete extremă, urinare frecventă, vedere încețoșată, pierdere în greutate și gingii sensibile.

Testarea regulată a glicemiei este crucială pentru a preveni această problemă de sănătate și pentru a solicita asistență medicală atunci când este necesar.

Slăbirea nervilor responsabili de funcția vezicii urinare și îngroșarea și pierderea elasticității mușchilor vezicii urinare pot duce la incontinență urinară la femeile de peste 40 de ani, în special la cele care au născut.

Aceasta este o complicație gravă care poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale, crescând riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă, insuficiență renală sau accident vascular cerebral.

Monitorizarea regulată a tensiunii arteriale este esențială pentru femeile de peste 40 de ani și este important să se urmeze sfatul medicului dacă aceasta este ridicată.

În plus, menținerea unei greutăți corporale sănătoase este crucială în această perioadă, deoarece femeile sunt mai predispuse la creșterea în greutate, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății generale.

În cele din urmă, este recomandabil ca femeile să programeze vizite mai frecvente atât la ginecolog, cât și la endocrinolog pentru a monitoriza nivelurile hormonale și a asigura o sănătate optimă.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu