Fructul cu efect antimicrobian și anti-CANCER. Ce este naringenina

Fructul cu efect antimicrobian care conține principii active împotriva cancerului. Ce alte beneficii mai are acesta asupra organismului?

Pomelo este un fruct cultivat frecvent în Asia și a început să fie din ce în ce mai consumat și de către români. Datorită conținutului său în principii bioactive, vitamine și minerale, fructul are numeroase beneficii pentru sănătate.

Ce conține

Potrivit healthline, pomelo este extrem de bogat în Vitamina C, vitamina imunității dar conține și cupru, potasiu, Vitamina B1 și Vitamina B2.

Efect antioxidant

Un studiu recent demonstrează faptul că pomelo este bogat în antioxidanți și are efect de reducere a lipidelor din corp. Aceste proprietăți protejează organismul de efectele nocive ale stresul oxidativ și scad nivelul de colesterol și trigliceride din sânge, elemente care pot reprezinta punctul de plecare în bolile cardiace. Mai mult decât atât, persoanele care suferă de diabet sau de obezitate au nivelurile de colesterol și trigliceride crescute, iar consumul de pomelo ar putea ameliora aceste simptome.

Sănătatea sistemului digestiv

WebMd arată că pomelo este bogat în fibre, elemente esențiale pentru sănătatea sistemului digestiv. Lipsa fibrelor în alimentație cauzează constipație, balonare și crampe abdominale.Consumul de pomelo reglează tranzitul intestinal și funcționează ca un prebiotic pentru bacteriile benefice din intestin.

Efect antimicrobian

Se pare că anumiți compuși din pomelo au efect antiinflamator și antimicrobian. Aceste proprietăți funcționează mai ales împotriva bacteriilor și a fungilor. Unele cercetări arată că pomelo oprește dezvoltarea fungului Penicillium expansum, într-o proporție mult mai mare decât alte alimente cu efecte asemănătoare. În această categorie intră lămâia, lime-ul și portocala.

Efect anti-cancer

Pomelo conține naringenină, un compus activ care intervine în oprirea proceselor canceroase. Studiile medicale arată că acest compus este eficient mai ales în tratamentul cancerului pulmonar, cancerului pancreatic și cancerului de prostată.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu