Îndepărtarea permanentă a părului: care sunt cele mai bune metode

În acest articol, analizăm ce tratamente să încercați pentru rezultate pe termen lung și metodele de epilare la domiciliu.

Părul crește pe tot corpul, inclusiv pe față, brațe și picioare. Deși creșterea părului este normală atât pentru bărbați, cât și pentru femei, unele persoane pot dori să îndepărteze părul permanent din motive cosmetice. Zonele corpului în care oamenii se supun în mod obișnuit unor proceduri de epilare pe termen lung includ fața, brațele și picioarele: În timp ce unele metode de epilare dau rezultate care durează luni sau ani, puține metode sunt cu adevărat permanente. În acest articol, analizăm tratamentele care trebuie încercate pentru rezultate pe termen lung și metodele de epilare la domiciliu.

Este posibil să eliminați părul permanent?

Procedurile de epilare definitivă pot necesita mai multe ședințe pentru a menține rezultatele. Există câteva opțiuni de epilare pe termen lung pentru persoanele care doresc să scape de părul nedorit. O metodă de epilare care oferă rezultate de lungă durată este epilarea cu laser. Cu toate acestea, unele persoane au nevoie de ședințe de retușuri pentru a menține rezultatele. Acestea sunt de obicei necesare, de exemplu, pentru femeile care se supun epilării cu laser pe față.

Un tehnician efectuează electroliza folosind ace pentru a aplica frecvențe radio cu unde scurte foliculilor de păr pentru a-i distruge. Părul este apoi îndepărtat cu ajutorul unei pensete. Un tehnician poate efectua electroliza pe aproape orice parte a corpului. Electroliza funcționează, de asemenea, pe toate tipurile de păr, inclusiv pe părul deschis la culoare. Din cauza ciclului de creștere a părului, o persoană are nevoie, de obicei, de mai multe ședințe de electroliză pentru a obține efectele dorite. Numărul de ședințe poate varia în funcție de zona corpului, de sensibilitatea persoanei și de cantitatea de păr prezentă. Cu toate acestea, odată ce tehnicianul a îndepărtat tot părul din zona specificată, persoana nu va mai avea nevoie de programări suplimentare.

După ședințele de electroliză, o persoană poate simți furnicături, roșeață sau iritație în zona epilată. De asemenea, acestea pot dezvolta o infecție sau un țesut cicatricial excesiv în jurul zonei, dar acest lucru este rar. Sunt disponibile kituri de electroliză la domiciliu. Cu toate acestea, cel mai bine este să apelați la un tehnician cu experiență pentru a efectua electroliza pentru cele mai bune rezultate.

Costul electrolizei variază în funcție de numărul de ședințe, precum și de alți câțiva factori, cum ar fi nivelul de îndemânare al tehnicianului și cantitatea de păr care trebuie îndepărtată.

Îndepărtarea părului cu laser

Epilarea cu laser presupune utilizarea unui laser cu temperatură ridicată pentru a distruge foliculul de păr. Un tehnician poate folosi epilarea cu laser pe orice parte a corpului, cu excepția zonei din jurul ochilor. Vă puteți aștepta să vedeți o reducere de 10-25% a părului după prima ședință. Pe măsură ce părul crește din nou, acesta tinde să fie mai ușor și mai subțire. Odată ce părul a încetat să mai crească, este posibil să nu mai revină timp de luni sau ani de zile. Epilarea cu laser funcționează cel mai bine pe părul închis la culoare și aspru. Nu este eficientă pe părul deschis, gri sau roșu. Epilarea cu laser necesită, de obicei, mai multe ședințe pentru a îndepărta tot părul dintr-o anumită zonă a corpului. Aceste sesiuni sunt distanțate între 4 și 6 săptămâni.

Epilarea cu laser implică anumite riscuri, mai ales dacă este efectuată de un tehnician neexperimentat sau slab pregătit. Laserul poate provoca dureri minore și disconfort în timpul procedurii. După tratament, pielea persoanei poate deveni roșie sau iritată timp de câteva zile. În cazuri rare, pot apărea bășici sau cicatrici la locul epilării. Epilarea cu laser face ca pielea să fie temporar mai sensibilă la lumina soarelui. Este important ca persoanele care se supun epilării cu laser să își protejeze pielea de soare în timpul tratamentului. Acestea pot face acest lucru prin:

Evitarea expunerii directe la soare și renunțarea la utilizarea cabinelor de bronzare prin folosirea unei creme de protecție solară cu factor de protecție ridicat.

La fel ca în cazul electrolizei, prețul variază în funcție de tehnician, de locația geografică, de mărimea zonei care urmează să fie tratată și de numărul de ședințe necesare.

Cum să eliminați părul la domiciliu

Nu există nicio modalitate de a îndepărta permanent părul acasă. Cu toate acestea, este posibilă reducerea permanentă sau semipermanentă a creșterii părului. Potrivit unui studiu, dispozitivele cu lumină intens pulsată (IPL) concepute pentru uz casnic sunt sigure și, dacă o persoană le folosește în mod regulat, sunt eficiente pentru îndepărtarea părului.

Iată câteva metode de epilare ieftine, dar de scurtă durată:

Rasul: Această metodă taie părul vizibil de la suprafața pielii. Cu toate acestea, rezultatele sunt de scurtă durată, iar părul crește la loc în câteva zile.

Epilarea cu ceară: Epilarea cu ceară presupune folosirea de ceară fierbinte sau de benzi de ceară pentru a se lipi de părul de pe corp și a-l scoate. Epilarea cu ceară se poate face acasă, folosind truse de epilare cu ceară.

Epilarea cu penseta: Utilizarea pensetei pentru a smulge părul de pe piele poate fi dureroasă, dar rezultatele sunt puțin mai durabile decât bărbieritul.

Ca și tratamentele profesionale, fiecare soluție de epilare la domiciliu are riscuri asociate. Acestea includ:

iritație la locul de epilare arsură de ras arsuri chimice reacții alergice fire de păr încarnate erupție cutanată sau roșeață infecție

Îndepărtarea permanentă a părului este posibilă, dar adesea costisitoare. Electroliza oferă rezultate permanente. Epilarea cu laser, pe de altă parte, are rezultate de lungă durată, dar nu întotdeauna permanente. Dacă o persoană dorește să îndepărteze părul permanent, este important să apeleze la sfatul și expertiza unui dermatolog sau a unui tehnician cu experiență.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu