Magia sporturilor acvatice pentru a-ți sculpta corpul și a slăbi

Varietatea activităților acvatice este incredibil de bogată, oferind o multitudine de opțiuni pentru a vă menține în formă în timp ce vă distrați. Nu numai că aceste activități sunt benefice pentru sănătatea noastră, dar pot avea un impact semnificativ asupra siluetei noastre, cu condiția să fie practicate corect și regulat.

Sporturi de apă: un antrenament complet

Majoritatea activităților fizice implică întregul corp, iar sporturile nautice nu fac excepție. Înotul, de exemplu, este unul dintre primele 10 sporturi care ard cele mai multe calorii, cu o medie de 545 până la 680 de calorii arse pe oră. Un avantaj în plus este că mișcarea este mai ușoară în apă. Astfel, cu activități precum înotul sau aquagym, vă simțiți aproape fără greutate. De asemenea, sporturile în apă ajută la masarea țesuturilor și la combaterea celulitei.

Aquafitness pentru slăbire în timp ce vă distrați

Există o mulțime de opțiuni pentru cei care nu sunt pasionați de înot în ture. Multe sporturi nautice moderne oferă o alternativă distractivă:

  • Aquagym și aquafitness: în jur de 400 de calorii arse într-o oră,
  • Aqua Zumba: arde în jur de 600 de calorii într-o oră,
  • Aqua yoga: aproximativ 200 de calorii arse în mai puțin de o oră,
  • Aquabike: între 300 și 500 de calorii arse într-o oră.

Din ce în ce mai multe sporturi clasice sunt acum oferite în versiuni acvatice. Aceste activități au un mare succes în sălile de sport și în piscinele municipale.

Beneficiile sporturilor acvatice

Pentru Hervé Dourver, șeful departamentului de sport de la Thermes Marins de Saint-Malo, este important să introduceți treptat sporturile acvatice pentru a vă ajuta să vă controlați ritmul cardiac. Ideea este simplă: practicați sporturile acvatice de 2 sau 3 ori pe săptămână, în mod ideal, pentru a vă obișnui inima și corpul cu efortul. Acest lucru vă dezvoltă rapid rezistența și vă permite să prelungiți efortul fără să vă plictisiți de piscină. Combinarea acestei activități cu o scurtă sesiune de mers pe jos poate fi foarte benefică.

Înot pentru o figură mai subțire

Dacă optați pentru înotul clasic, ar putea merita să investiți în câteva ședințe de antrenament cu un profesionist. Aceștia vă vor ajuta să stăpâniți elementele tehnice de bază ale sporturilor acvatice. Pentru Hervé Dourver, „sporturile nautice se bazează pe trei elemente fundamentale: respirația, echilibrul și propulsia. Este foarte important să respectați aceste principii dacă vreți să fiți eficient și să vă subțiați rapid silueta.

„Sporturile acvatice sunt o modalitate excelentă de a face mișcare și de a te distra în același timp. Nu uitați să începeți încet și să progresați în propriul ritm. Faceți exerciții fizice în mod regulat și veți vedea rezultate în scurt timp.” – Hervé Dourver

Metoda Linecoaching: o poveste de succes

Metoda Linecoaching este o abordare unică pentru pierderea în greutate. Se concentrează pe restabilirea comportamentelor alimentare naturale – mâncați când vă este foame și vă opriți când sunteți sătul.

Aceste mărturii arată că metoda Linecoaching este mult mai mult decât o simplă metodă de pierdere în greutate. Este o schimbare a comportamentului alimentar care poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu