5 metode de albire a dinților, pentru un zâmbet strălucitor

Dantura albă și strălucitoare face pe oricine să pară mai atrăgător, sănătos și mai tânăr. Mulți oameni evită să zâmbească în public fiindcă știu că dinții lor au o culoare neplăcută. Tu ce metode de albire a dinților folosești?

Dinții se pot îngălbeni treptat, datorită îmbătrânirii, a factorilor ereditari, a proastei igiene dentare sau din cauza consumului în exces de cafea, tutun și țigări.

În plus, dozele mari de antibiotice, condițiile climatice, infecțiile și un metabolism nepotrivit pot contribui la decolorarea dinților.

Adeseori, oamenii caută metode de albire a dinților. Ei își fac tratamente profesioniste pentru a îndepărta nuanța de galben de pe dinți. Dar astfel de metode de albire a dinților necesită mult timp și pot fi costisitoare.

Dacă dorești să scapi de dinții galbeni, poți încerca niște remedii naturiste. Există multe ingrediente de bucătărie pe care le poți folosi pentru a-ți recupera zâmbetul perlat.

Iată cele mai bune 5 metode de albire a dinților îngălbeniți

Poți aplica acasă oricare dintre aceste metode de albire a dinților.

1

Bicarbonat de sodiu

metode de albire a dinților

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune ingrediente pe care le poți folosi pentru a scăpa de dinții galbeni. El va ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene și îți va face dinții să strălucească.

 • Amestecă un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină pastă de dinți. Spală-te pe dinți cu acest amestec grunjos și clătește cu apă caldă. Folosește-l o dată sau de două ori pe săptămână.
 • Poți combina bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie, oțet alb sau peroxid de hidrogen.
 • Poți obține o soluție de spălat gura care albește dinții dacă amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu o linguriță și jumătate de peroxid de hidrogen și cu o cană de apă rece. Clătește cu această soluție de spălat gura de două sau trei ori pe zi.
 • Poți să-ți freci ușor dinții timp de cel puțin două minute cu bicarbonat de sodiu diluat. Fă acest lucru de două ori în prima săptămână și apoi la fiecare 15 zile. Este esențial să știi că folosirea în exces a bicarbonatului de sodiu îți poate înlătura smalțul natural de pe dinți.
2

Coajă de portocală

metode de albire a dinților

Curățarea dinților cu coajă proaspătă de portocală în mod regulat va reduce nuanța de galben acumulată pe dinții tăi.

 • Freacă-ți dinții cu coajă de portocală în fiecare seară înainte de somn. Vitamina C și calciul din coaja de portocală va combate microorganismele pe durata nopții.
 • Fă acest lucru timp de câteva săptămâni și vei obține rezultate eficiente.
 • Dacă nu ai la dispoziție coajă proaspătă de portocale, poți folosi praf uscat din coajă de portocală.
3

Căpșuni

metode de albire a dinților

Căpșunile conțin o cantitate mare de vitamina C, care ajută la albirea dinților tăi.

 • Pisează câteva căpșuni până când obții o pastă. Freacă-ți ușor dinții cu această pastă. Dacă faci acest lucru de două ori pe zi timp de câteva săptămâni, nuanța de galben de pe dinții tăi va dispărea.
 • O altă opțiune este să amesteci pulpa unei căpșuni cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Întinde amestecul pe dinții tăi și lasă-l pentru câteva minute. Clătește-ți gura și spală-te pe dinți cu pastă de dinți pentru a îndepărta reziduurile.
4

Peroxid de hidrogen

metode de albire a dinților

Efectul ușor de albire al peroxidului de hidrogen poate să albească din nou dinții galbeni.

 • Clătește și fă gargară cu o soluție pentru gură care conține peroxid de hidrogen. Ai grijă să nu înghiți peroxidul de hidrogen.
 • Poți să faci o pastă din bicarbonat de sodiu cu peroxid de hidrogen și să te speli ușor pe dinți cu ea. Apoi, spală-te pe dinți cu pasta ta de dinți obișnuită.
 • Folosește peroxidul de hidrogen cu grijă. Acesta poate cauza iritații ale gingiilor și îți poate face dinții sensibili.
5

Lămâie

metode de albire a dinților

Proprietățile de albire ale lămâii pot ajuta la îndepărtarea nuanței de galben. De fapt, gargara cu suc de lămâie și curățarea dinților cu coajă de lămâie sunt unele dintre cele mai bune modalități de a-ți albi dinții.

 • Amestecă câteva picături de suc de lămâie și niște sare.
 • Aplică amestecul pe dinții pătați și freacă pasta cu vigoare peste dinți și gingii. Las-o câteva minute și apoi clătește-ți bine gura cu apă.
 • Fă asta de două ori pe zi pentru aproximativ două săptămâni pentru a scăpa de tartru și de nuanța de galben.
Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu