Pappy running vs. alergare în aer liber: care este diferența?

Particularitățile alergării pe o bandă de alergare

Aspecte tehnice ale alergării pe o bandă de alergare

Alergarea pe o bandă de alergare are propriile caracteristici tehnice distincte. Pe o bandă de alergare, motorul dictează ritmul, viteza și înclinarea. Este o formă de alergare mai „verticală”, în care alergătorul este mai puțin expus la rezistența vântului sau la variațiile terenului. Cu alte cuvinte, alergarea pe banda de alergare este mai „liniară” și mai controlată.

Impactul asupra mușchilor

Pe o bandă de alergare, anumiți mușchi, cum ar fi mușchii ischiogambieri, sunt mai puțin folosiți. Prin urmare, alergarea pe o bandă de alergare este mai blândă pentru articulații și spate, dar nu solicită mușchii la fel de mult ca alergarea în aer liber.

Durata unui antrenament pe banda de alergare

Durata unui antrenament pe banda de alergare depinde de o serie de factori, cum ar fi nivelul dumneavoastră de fitness și obiectivele dumneavoastră. Pentru începători, o sesiune de 30-40 de minute poate fi suficientă. Acest timp poate fi împărțit într-o încălzire, o alergare și o fază de revenire.

Diferențele față de alergarea în aer liber

Împărtășirea efortului

Alergarea în aer liber aduce o dimensiune suplimentară: rezistența vântului și variațiile terenului. Aceste elemente fac ca alergarea să fie mai solicitantă din punct de vedere fizic, dar vă permit, de asemenea, să lucrați mai mulți mușchi.

Factorul de mediu

Mediul înconjurător joacă, de asemenea, un rol important. Alergarea în aer liber oferă un peisaj schimbător, care poate fi motivant. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să vă adaptați la condițiile meteorologice.

Exercițiu pe un covor vs. în aer liber

Unele forme de antrenament, cum ar fi diviziunile, sunt mai ușor de făcut în aer liber. Cu toate acestea, banda de alergare vă permite să efectuați o varietate de exerciții, cum ar fi genuflexiuni sau fandări, care vă pot completa antrenamentul de alergare.

Alegerea pantofilor

Alegerea pantofilor depinde de tipul de alergare. Pentru alergarea pe covor, pantofii ușori sunt adesea suficienți. Pentru alergarea în aer liber, pe de altă parte, cel mai bine este să optați pentru pantofi cu un bun sistem de amortizare.

Beneficiile alergării pe banda de alergare

Alergarea pe bandă de alergare lucrează diferite părți ale corpului, îmbunătățește circulația sângelui și ameliorează stresul. Mai mult, poate fi făcută în orice moment, indiferent de condițiile meteo.

Dezavantajele alergării pe o bandă de alergare

Alergarea pe o bandă de alergare poate fi monotonă pentru unii oameni. Mai mult, nu oferă aceeași provocare musculară ca și alergarea în aer liber.

Alegerea benzii de alergare

Există multe modele diferite de benzi de alergare, la prețuri diferite. Atunci când cumpărați una, este important să luați în considerare criterii precum dimensiunea suprafeței de alergare, puterea motorului și sistemul de amortizare.

Criterii de selecție

Specificații tehnice

Este esențial să verificați specificațiile tehnice ale benzii de alergare. Acestea includ dimensiunea suprafeței de alergare, puterea motorului, sistemul de amortizare și înclinarea.

Utilizarea preconizată

De asemenea, este important să alegeți o bandă de alergare în funcție de destinația sa. De exemplu, dacă intenționați să o folosiți intensiv, cel mai bine este să optați pentru o bandă de alergare robustă și stabilă.

Structura covorului

Structura benzii de alergare este, de asemenea, un factor cheie. O bandă de alergare grea va oferi o stabilitate mai mare, ceea ce este deosebit de important pentru antrenamentele intensive.

În cele din urmă, prețul este un factor care trebuie luat în considerare. Este important să găsiți o bandă de alergare care să ofere un raport calitate-preț bun.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu