R.T.O. este un exercițiu mult mai eficient decât flotările pentru construirea mușchilor pectorali

Dezvoltarea mușchilor pectorali este adesea asociată cu exercițiul de flotări, care este considerat a fi exercițiul de bază pentru a lucra partea superioară a corpului. Există însă un exercițiu mai puțin cunoscut, dar mai eficient pentru dezvoltarea acestei părți a corpului: R.T.O. (Rings Turned Out), o variantă a flotărilor realizată cu inele de gimnastică.

R.T.O. este un exercițiu de creștere musculară efectuat cu inele de gimnastică. Acesta se caracterizează printr-o poziție de rotație externă a inelelor și constă în efectuarea de flotări menținând această poziție. Prin menținerea inelelor în poziția R.T.O., solicitați mai mult mușchii pectorali, precum și umerii și tricepșii. Acest exercițiu poate fi efectuat folosind inele de gimnastică, curele de suspensie sau mânere paralele.

R.T.O., exercițiul gimnastului pentru dezvoltarea mușchilor pectorali mari

R.T.O. vizează în principal mușchii pectorali, dar lucrează și umerii și tricepșii. Mușchii implicați în acest exercițiu sunt pectoralii (mari și mici), deltoizii anteriori (partea din față a umerilor) și tricepsul brahial. R.T.O. are mai multe avantaje față de flotările tradiționale în ceea ce privește dezvoltarea mușchilor pectorali.

Pe lângă faptul că lucrează mușchii pectorali, R.T.O. întărește, de asemenea, umerii și tricepșii. Acest lucru îl face un exercițiu mai complet decât flotările tradiționale, deoarece lucrează mai multe grupe musculare în același timp. Prin întărirea acestor mușchi suplimentari, vă îmbunătățiți forța și stabilitatea generală.

Un alt avantaj al R.T.O. este că este mai puțin traumatizant pentru încheieturi decât flotările tradiționale. Ținând inelele în loc să puneți mâinile direct pe podea, evitați să puneți o presiune excesivă pe încheieturi. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu probleme la încheietura mâinii sau dureri articulare. R.T.O. poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stabilității și echilibrului. Prin utilizarea inelelor de gimnastică, trebuie să vă stabilizați corpul în timp ce efectuați exercițiul, ceea ce ajută la întărirea mușchilor stabilizatori și la îmbunătățirea echilibrului.

Ținând inelele în poziția R.T.O., puteți efectua o varietate de mișcări pentru a lucra diferite părți ale corpului, în special umerii și tricepșii. Puteți face flotări în diferite unghiuri și în diferite poziții, ceea ce vă permite să lucrați anumite grupe musculare într-un mod mai specific.

Cum practicați R.T.O.?

R.T.O. este un exercițiu avansat care necesită o anumită experiență în culturism. Dacă nu sunteți familiarizat cu inelele de gimnastică, este recomandabil să începeți cu exerciții mai simple înainte de a vă lansa în R.T.O. Iată câțiva pași pentru a practica corect acest exercițiu:

Începeți prin a plasa inelele suficient de sus, astfel încât să le puteți atinge cu ușurință. Asigurați-vă că sunt bine fixate și că vă pot susține greutatea. Alegeți inele de calitate pentru a asigura o practică sigură. Prindeți inelele și rotiți-le spre exterior pentru a adopta poziția R.T.O. Brațele trebuie să fie drepte, iar picioarele ușor în spate, formând o linie dreaptă cu corpul. Asigurați-vă că postura dumneavoastră este bună înainte de a începe exercițiul.

Efectuați flotări în timp ce țineți inelele în poziția R.T.O. Asigurați-vă că vă mențineți o poziție bună în timpul exercițiului, păstrând spatele drept și evitând să vă arcuiți spatele. Nu uitați să respirați corect în timpul exercițiului. Ca în cazul oricărui exercițiu de culturism, este important să efectuați R.T.O. corect pentru a evita rănile și a obține cele mai bune rezultate. Iată câteva greșeli comune pe care trebuie să le evitați:

Este esențial să mențineți o postură bună în timpul exercițiilor fizice. Evitați să vă arcuiți spatele sau să lăsați umerii în jos. O postură proastă poate duce la dureri și leziuni. Pentru a oferi mușchilor pectorali un antrenament mai mare, asigurați-vă că vă țineți brațele bine depărtate în timpul exercițiului. Dacă brațele sunt prea apropiate de corp, nu vă veți lucra eficient mușchii pectorali.

Asigurați-vă că inelele sunt la o înălțime adecvată pentru a vă permite să le prindeți cu ușurință și să efectuați corect exercițiul. Dacă inelele sunt prea joase, este posibil să nu puteți efectua mișcarea corect.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu