Regim după operația de apendicită – Alimente care grăbesc vindecarea

Poate că mâncarea este ultimul lucru la care te gândești după ce ți s-a scos apendicele, mai ales dacă ai suferit de dureri abdominale, greață, vomă sau diaree înainte de operație. Operația de apendicită este de obicei întreprinsă pentru că apendicele tău s-a infectat sau a explodat. Acum trebuie să ții un regim după operația de apendicită.

Ceea ce mănânci după intervenția chirurgicală  este important pentru a ajuta vindecarea și a preveni infecția. Consultă-ți doctorul referitor la nevoile tale de dietă.

1. Începe cu mâncăruri ușor de digerat

regim dupa operatia de apendicita - featured
Anumite produse ajută la vindecarea locului intervenției chirurgicale

După ce ai suferit o intervenție chirurgicală abdominală, cele mai bune mâncăruri pe care le poți include în dietă sunt cele ușor de digerat. Astfel de produse sunt laptele, iaurtul și supele.

Acest tip de regim după operația de apendicită este o dietă bazată pe lichide și este considerată o dietă de tranziție deoarece o consumi pentru un timp, înainte de a adăuga alte mâncăruri.

Deși această dietă oferă niște proteine și calciu, ea are un conținut scăzut de alți nutrienți esențiali, cum ar fierul, vitamina A și tiamină. Ea trebuie ținută pentru o perioadă scurtă de timp, în urma recomandărilor doctorului tău.

Anumite produse dintr-un regim după operația de apendicită ajută la vindecarea locului intervenției chirurgicale

2. Consumă mâncăruri din toate grupele

Dacă nu suferi de dureri abdominale, greață, vomă sau diaree după o scurtă perioadă de timp de ținut o dietă de tranziție, ar trebui să te poți întoarce la dieta ta obișnuită după câteva zile. Dar pentru a ajuta vindecarea după ce ți s-a scos apendicele, este important să consumi o varietate de mâncăruri bogate în nutrienți din toate grupele alimentare.

Corpul tău are nevoie de acești nutrienți pentru a produce noi celule care sunt importante în vindecarea locului intervenției chirurgicale și în prevenirea oricăror altor complicații.

Ca să fi sigur că primești destui nutrienți, adaugă dietei tale zilnice cereale integrale, o varietate de fructe și legume, lactate cu conținut de grăsime scăzut și surse de proteine, cum ar fi carnea de pasăre, mâncarea marină, tofu și fasole. Astfel, vei avea un regim după operația de apendicită variat și sănătos.

3. Alege mâncăruri ce grăbesc vindecarea

Consumarea unei diete echilibrate oferă corpului tău cantități potrivite de proteine, carbohidrați și grăsime, în cadrul unui regim după operația de apendicită. Fiecare dintre acești nutrienți joacă un rol în vindecarea de după intervenția chirurgicală. Proteinele sprijină formarea colagenului, care este o parte importantă a țesutului conjunctiv care umple locul inciziei.

Carbohidrații asigură energia de a crea țesuturi noi și vase sanguine. Mâncărurile sănătoase care conțin carbohidrați pe care trebuie să le mănânci după o operație de apendicită includ fasolea, pâine din grâu integral, orezul maro și fructele sau legumele.

Grăsimea este necesară pentru membranele noilor celule și poate, de asemenea, să ajute la reducerea inflamației. Alege surse de grăsime sănătoase pentru inimă, cum ar fi uleiul de măsline, nucile, semințele și fructele de avocado.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu