Remedii împotriva constipației, pentru un sistem digestiv perfect echilibrat

Treptat, constipaţia a devenit o problemă comună, în sensul că multora dintre noi ni se pare o afecţiune de rutină. Stilul de viaţă modern este vinovat pentru proliferarea acestei afecţiuni. Unele dintre cele mai comune cauze ar fi consumul de mâncare tip fast-food, abuzul de alcool, fumatul şi mâncatul în exces. Cei afectaţi se simt de obicei balonaţi şi neliniştiţi din cauza inabilităţii de a defeca uşor. Din fericire, însă, există o întreagă gamă de remedii împotriva constipației.

Câteva foarte eficiente remedii împotriva constipației

Redu presiunea – Acesta este, probabil, cel mai cunoscut remediu pentru constipaţia ocazională. Ia nişte apă caldă şi adaugă suc de lămâie şi miere. Lămâia este un stimulant pentru sistemul tău digestiv şi poate ajuta la eliminarea toxinelor. Mierea înlătură gustul amar şi unii cercetători cred că acţionează ca un laxativ uşor. Ai putea, de asemenea, să folosești sare în loc de miere, din două motive: sarea este bogată în magneziu, care încurajează contracţia muşchilor intestinali şi, în al doilea rând, fiindcă ajută la eliminarea toxinelor din stomac şi intestinul subţire. Încălzește nişte apă şi adaugă aproximativ o lingură de suc de lămîie şi o jumătate de lingură de miere sau puţină sare.

remedii impotriva constipatiei - fibre
Ovăzul, lintea, seminţele de in, seminţele de chia și prunele sunt alimente foarte bogate în fibre

Asigură-ți fibrele – În medie, o femeie are nevoie de în jur de 25 de grame de fibre pe zi, şi un bărbat are nevoie de 30-35 de grame pe zi. Pentru a-ți repara sistemul digestiv, trebuie să te asiguri că mănânci cantitatea potrivită, aceste fiind unul dintre cele mai buneremedii împotriva constipației. Ovăzul are un conţinut ridicat de fibre, la fel ca lintea, seminţele de in, şi seminţele de chia. Prunele sunt, de asemenea, bogate în fibre şi un laxativ natural, aşa că le poți mânca aşa cum sunt sau poți bea nişte suc de prune. Stafidele sunt o altă opţiune pentru a-ți pune sistemul în mişcare. Le poți consuma ca atare sau le poți băga în apă fierbinte, după care să le zdrobești şi apoi să le mănânci. Unii doctori recomandă să incluzi legume, cum ar fi broccoli şi spanac, care sunt bogate în fibre insolubile. De asemenea, mai sunt sugerate smochinele şi mierea.

Folosește Ayurveda – Încearcă să iei două sau trei tablete de Triphala (ai putea de asemenea să îl folosești sub formă de pudră) cu apă caldă înainte de somn. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturiste împotriva constipaţiei, având în compoziţie Harad, cunoscut şi sub denumirea de myroblan negru, şi funcţionează ca un formidabil laxativ. Amestecă o lingură de praf de Triphala în apă caldă şi bea amestecul dintr-o dată. Nu bea şi nu mânca nimic după aceea, lăsând Triphala să-şi facă treaba de-a lungul nopţii. Amestecul are un gust extrem de amar şi, în caz că ai dificultăţi în a-l înghiţi, adăugaţi o lingură de miere.

Unge tracturile – Este important să ungi tracturile, aşa că doctorii sugerează să adăugi mai mult ulei de măsline la dieta ta. Uleiul de castor funcţionează de asemenea, fiind unul dintre cele mai bune remedii împotriva constipației. Ia o lingură plină de ulei sau folosește o cană cu gradaţii ca să fii sigură. Bea pe stomacul gol şi aşteaptă pentru aproximativ 8 ore ca să-şi facă efectul.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu