Remedii naturiste pentru căderea părului

Nu există nimic mai atrăgător decât un păr des care debordează de sănătate naturală. Dar pierderea părului este o problemă de care suferă mulți oameni, motiv pentru care îți prezentăm câteva remedii naturiste pentru căderea părului.

În spatele pierderii părului pot sta mai mulți factori, cum ar fi: efecte ale mediului, îmbătrânirea, prea mult stres, fumat excesiv, deficiențe nutriționale, dezechilibru hormonal, factori genetici, infecții ale scalpului, folosirea produselor de păr greșite sau îmbogățite chimic, anumite medicamente și boli cum ar fi disfuncție tiroidiană, boli autoimune, sindrom de ovar policistic, anemie cu deficiență de fier, și boli cronice.

remedii naturiste pentru caderea parului - featured
Multe ingrediente disponibile pot fi folosite acasă ca tratament pentru căderea părului.

Masaj cu ulei pentru păr. Primul pas pe care îl poți face pentru a reduce pierderea părului este să îți masezi scalpul cu uleiul de păr potrivit, unul dintre cele mai răspândite remedii naturiste pentru căderea părului. Masarea corectă a părului și a scalpului va crește circulația sângelui către foliculii de păr, va condiționa scalpul, și va întări rădăcinile părului tău.  De asemenea, te va relaxa și va reduce stresul.

Poți folosi uleiuri de păr cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de migdale, uleiul de măsline sau altele. Adaugă câteva picături de ulei esențial de rozmarin uleiului de bază pentru rezultate mai bune și mai rapide. Masează oricare dintre uleiurile de păr menționate în părul și pe scalpul tău, aplicând o presiune ușoară cu vârfurile degetelor. Fă acest lucru cel puțin o dată pe săptămână.

Sucul de ceapă este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru căderea părului

Schinduful, cunoscut și ca methi, este foarte eficient în tratarea pierderii părului. Semințele de schinduf conțin antecedenți pentru hormoni care îmbunătățesc creșterea părului și ajută la refacerea foliculilor părului. De asemenea, ele conțin proteine și acid nicotinic care stimulează creșterea părului.

  1. Pune o ceașcă de semințe de schinduf în apă și lăsă-le peste noapte.
  2. Dimineața, macină-le pentru a obține o pastă.
  3. Aplică pasta pe păr și acoperă-l cu o cască de duș. După aproximativ 40 de minute, clătește-ți părul.
  4. Folosește acest tratament în fiecare dimineață pentru o lună, este unul dintre posibilele remedii naturiste pentru căderea părului.

Sucul de ceapă, unul dintre cele mai la îndemână dintre cele câteva remedii naturiste pentru căderea părului, ajută la tratarea pierderii părului datorită conținutului său ridicat de sulfuri, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui către foliculii părului, regenerează foliculii de păr și reduce inflamarea.

Proprietățile antibacteriene din sucul de ceapă ajută, de asemenea, la uciderea microbilor și paraziților și tratează infecțiile scalpului care pot cauza pierderea părului.

  • Extrage sucul unei cepe dând-o pe răzătoare și apoi stoarce-o. Aplică sucul direct pe scalp. Lasă-l pentru aproximativ 30 de minute și apoi îndepărtează-l prin spălare. În final, spală-ți părul cu șampon.
  • Amestecă trei linguri de suc de ceapă cu două linguri de gel de aloe vera. Poți de asemenea adăuga o lingură de ulei de măsline. Aplică acest amestec pe scalpul tău și lasă-l pentru cel puțin 30 de minute înainte să îl îndepărtezi şi să te speli cu șampon pe păr.

Repetă oricare dintre aceste tratamente naturiste de două sau trei ori pe săptămână pentru câteva săptămâni.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu