Patru remedii naturiste pentru diabet și viață lungă

Milioane de oameni din lumea întreagă oscilează între prea puţin şi prea mult zahăr în fluxul sanguine, motiv pentru care îți prezentăm în acest articol câteva remedii naturiste pentru diabet şi viaţă lungă.

Persoanele cu diabet se luptă cu probleme de sănătate în fiecare zi. Dacă diabetul este slab controlat sau lăsat netratat, acesta poate duce la orbire, boli ale rinichilor, vătămări ale vaselor sanguine, infecţii, boli ale inimii, tensiune arterială crescută, accident vascular, amputarea membrelor şi comă.

Îți prezentăm o listă cu patru remedii naturiste pentru diabet, ce include soluții simple și la îndemână pentru controlul greutăţii şi al nivelului zahărului în sânge.

Patru remedii naturiste pentru diabet

1. Hrănește-te cu mâncare naturală și negătită

Remedii naturiste pentru diabet

Mncarea naturală negătită este cel mai bun medicament pentru o serie întreagă de boli. Aceasta are propriile ei enzime. Ele nu sunt diluate cu chimicale. Alimente precum mugurii, fructele, sucurile, nucile şi altele pot fi mâncate crude.

Ţinerea unei diete bogate în fibre ajută corpul să absoarbă zahărul încet, ceea ce face ca nivelul zahărului în sânge să rămână echilibrat. Tipul solubil de fibre stabilizează cel mai bine nivelul zahărului în sânge.

Merele, caisele, sfecla, morcovi, citricele, păstârnacul şi bostanul de iarnă sunt unele dintre fructele şi legumele care sunt bogate în fibre solubile. Fibrele solubile ajută de asemenea la scăderea nivelurilor crescute de colesterol LDL, o problemă serioasă pentru multe persoane care suferă de diabet.

2. Păstrează un regim alimentar echilibrat

Remedii naturiste pentru diabet

Regimul care este o combinaţie de legume şi fructe conţine o gamă largă de antioxidanţi, cum ar fi vitamina C, este unul dintre cele mai eficace remedii naturiste pentru diabet şi viaţă lungă.

Antioxidanţii previn oxidarea şi vătămarea pereţiilor arterelor, care pot altfel să ducă la acumularea de sedimente şi boli de inimă.

3. Fă mișcare și exerciții fizice

Mişcarea și exercițiile fizice au potenţialul de a controla diabetul (prin mijloace considerate non-medicale). Fiind unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru diabet, mișcarea reduce severitatea bolii şi scade semnificativ riscul complicaţiilor pe termen lung.

Energia de care este nevoie pentru mişcare poate ajuta oamenii să slăbească, ceea ce ajută la scăderea riscului legat de obezitate. S-a dovedit că mişcarea creşte sensibilitatea la insulină, care ajută în ceea ce priveşte cauza principală a diabetului de tip 2.

De asemenea, mişcarea regulată poate de asemenea să ajute la scăderea nivelului de colesterol şi ajută la reducerea tensiunii arteriale ridicate. Chiar şi puţină mişcare în fiecare zi (deplasări de câțiva kilometri) poate să ajute.

4. Încearcă să meditezi

Remedii naturiste pentru diabet

Probabil că meditaţia ar trebui inclusă pe otice listă de remedii naturiste pentru diabet, întrucât coboară nivelul de rezistenţă la insulină la corpului nostru. Hormonii stresului, cum ar fi cortizolul, adrenalina şi noradrenalina, intensifică producerea insulinei şi a ivelurilor de glucoză.

Reducerea acestor neurohormoni prin tehnica meditaţiei transcendentale ajută la echilibrarea glucozei şi a insulinei în sânge. Aceasta ajută la normalizarea sindromului metabolic şi a diabetului.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu