Cele mai eficiente remedii naturiste pentru durerile în gât

Un gât dureros se definește prin durere, mâncărime, sau iritație a gâtului. Durerea în gât se poate accentua când încerci să înghiți, și s-ar putea să ai dificultăți la înghițirea mâncărurilor sau a lichidelor. Există, din fericire pentru tine, câteva remedii naturiste pentru durerile în gât.

Chiar dacă un gât dureros nu este un motiv suficient pentru o vizită la doctor, este totuși dureros și te poate împiedica de la un somn odihnitor peste noapte. Din fericire, poți folosi remedii preparate acasă pentru a calma durerea și iritația.

Folosește mierea în remedii naturiste pentru durerile în gât

Iată unul dintre cele mai larg folosite remedii naturiste pentru durerile în gât. Mierea amestecată în ceai sau consumată ca atare este un remediu de casă comun pentru un gât dureros.

Unele studii au arătat chiar că mierea este mai eficientă la îmblânzirea tusei nocturne decât majoritatea medicamentelor pentru tuse. Alte cercetări arată că mierea vindecă în mod eficient rănile, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta la vindecarea mai rapidă a durerilor în gât.

Fă gargară cu apă sărată

Gargara cu apă sărată poate să ajute la calmarea unui gât dureros și la stoparea secrețiilor. Se știe, de asemenea, că ajută la uciderea bacteriilor din gât. Fă o soluție de apă sărată cu o jumătate de linguriță cu sare într-un pahar plin cu apă sărată.

Fă gargară cu ea pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și pentru menținerea curată a gâtului. Acest lucru ar trebui făcut la fiecare aproximativ trei ore.

Bea ceai de muşeţel

remedii naturiste pentru durerile in gat - ceai de musetel
Ceaiul cald de mușețel este un foarte bun remediu pentru durerile în gât

Ceaiul de mușețel este un calmant natural. Este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pentru durerile în gât. Este adesea folosit pentru proprietățile sale antiinflamatoare, anti-oxidante și astringente.

Unele studii au arătat că inhalarea aburului de mușețel poate să ajute la ușurarea simptomelor unei răceli, inclusiv a durerilor în gât. Băutul ceaiului de mușețel poate oferi aceleași beneficii. El poate, de asemenea, să stimuleze sistemul imunitar ca să ajute în lupta corpului cu infecția care e cauza durerilor tale în gât.

Menta ca remediu pentru durerile în gât

Menta este cunoscută pentru abilitatea ei de a împrospăta respirația, fiind totodată și unul dintre cele mai la îndemână remedii naturiste pentru durerile în gât. Spray-urile cu ulei de mentă diluat pot, de asemenea, să calmeze durerile în gât.

Menta conține mentol, care ajută la subțierea mucusului şi calmează durerile în gât și tusea. Menta are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene şi antivirale, care pot ajuta la vindecare.

Nu folosi niciodată ulei esențial fără să-l amesteci cu un ulei de bază, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de migdală dulce, sau uleiul de nucă de cocos. Pentru ulei de mentă, amestecă cinci picături din uleiul esențial cu 30 de mililitri din uleiul de bază pe care l-ai ales. Nu ingera niciodată uleiuri esențiale.

Fă gargară cu bicarbonat de sodiu

Deși gargara cu apă sărată este mai comun folosită, gargara cu bicarbonat de sodiu amestecat cu apă sărată poate să ajute, de asemenea, la calmarea unui gât dureros. Gargara cu această soluție poate să ucidă bacteriile și să prevină creșterea candidozei și a ciupercilor.

Este recomandată gargara cu o combinație de un pahar cu apă caldă, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, și 1/8 dintr-o linguriță de sare. Se recomandă folosirea amestecului la fiecare trei ore.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu