Vei avea un corp splendid cu aceste 4 remedii naturiste pentru slăbit

Obezitatea, adică acumularea excesivă de grăsime în corp, este determinată prin măsurarea Indicelui Masei Corporale (IMC) al unei persoane. În general, un IMC între 18.5 şi 25 este considerat dezirabil. Dacă IMC-ul tău este 30 sau mai mult, ești considerată o persoană obeză. Însă, pentru că nu avem timp de lamentări și disperare, îți vom prezenta direct câteva remedii naturiste pentru slăbit.

Această problemă se datorează, în general, unui stil de viaţă nesănătos, cum ar fi mâncatul de produse procesate cu conţinut mare de grăsimi, porţii de mâncare supradimensionate, băutul în exces, lipsa activităţii fizice, lipsa somnului, şi alte obiceiuri similare. Factorii genetici şi problemele hormonale tind, de asemenea, să crească riscul dezvoltării obezităţii.

Patru remedii naturiste pentru slăbit

1. Sucul de lămâie

remedii naturiste pentru slăbit - suc-de-lamaie

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru slăbit pe care le poți aplica acasă. Ajută la îmbunătăţirea digestiei şi la detoxificare. Amestecă trei linguri de suc de lămâie, o lingură de miere şi o jumătate de lingură de praf de piper negru şi bea amestecul dimineaţa, pe stomacul gol, în fiecare zi, vreme de trei luni.

2. Oţetul de mere

remedii naturiste pentru slăbit - otet de mere

Oţetul de mere nefiltrat este un alt remediu popular pentru reducerea greutăţii în exces. Amestecă două linguri de oţet de mere nefiltrat într-un pahar cu apă şi bea în fiecare dimineaţă şi înaintea mesei.

Poți bea până la două linguri de oţet de mere într-o zi. Nu depăşi această cantitate, deoarece acest lucru ți-ar putea reduce nivelul de potasiu din sânge de-a lungul timpului şi densitatea de minerale din oase.

3. Aloe vera

remedii

Aloe vera este folositoare în tratarea obezităţii, deoarece stimulează metabolismul, creşte consumul de energie şi mobilizează grăsimea nefolosită din corp. Aloe vera este unul dintre cele mai eficace  remedii naturiste pentru slăbit.

Ia două frunze proaspete de aloe vera, decojește-le şi scoate pulpa din ele, pune-o într-un blender, alături de o cană de suc de citrice (portocală sau grapefruit) sau pur şi simplu alături de apă. Bea acest amestec zilnic pentru cel puţin o lună.

4. Ceaiul verde

remedii naturiste pentru slăbit - ceai-verde

Ceaiul verde este unul dintre principalele remedii naturiste pentru slăbit. Studiile arată că compusul epigallocatechin-3-gallate (EGCG), care se găseşte în ceaiul verde, ajută la încetinirea depunerii greutăţii, limitând absorbţia de grăsime şi crescând abilitatea corpului de a procesa grăsimea.

Mai mult, ceaiul verde este plin de nutrienţi,  cum ar fi vitamina C, carotenoizi, zinc, seleniu, cromiu, şi alte minerale. Bea între trei şi patru căni de ceai verde în fiecare zi pentru a combate obezitatea. De asemenea, îl poţi combina cu ceai de ghmibir sau cu piper cayenne.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu