Scapă de pungile de sub ochi: 8 sfaturi pentru binele feței tale

Indiferent vârstă, cu siguranță ultimul lucru pe care ți-l dorești sunt pungile de sub ochi. Deși nu este un motiv de alarmă, cercurile întunecate din jurul ochilor te fac să te simți mai în vârstă.

Deci, cum putem să scăpăm de pungile de sub ochi, aceste urme inestetice? Pentru a răspunde la această întrebare, mai întâi trebuie să știi de ce se formează în primul rând aceste cercuri întunecate.

pungile de sub ochi

Există numeroase cauze, dar, în general, pe măsură ce îmbătrânim, țesuturile pielii din jurul ochilor încep să slăbească și să se înmoaie, provocând acumularea de lichide sub ochi, creând un aspect umflat.

Alergiile, eczemele, retenția de apă în organism și lipsa somnului îți pot agrava afecțiunea. În plus, fumatul, alcoolul și drogurile joacă și ele un rol important.

Din fericire, există multe lucruri pe care le poți face pentru a reduce aspectul pungilor sub ochi. Opt dintre acestea pot fi găsite mai jos:

1. Nu consuma prea multă sare

Sarea este în mod obișnuit legată de tensiunea arterială ridicată, dar știai că poate provoca retenție de lichide și poate cauza umflarea ochilor? Prin urmare, când consumi sare, fă-o cu moderație și utilizează sare de Himalaya.

Evită alimentele foarte sărate, cum ar fi pizza și unele supe, și opteazăți pentru legume proaspete.

2. Dormi pe spate pentru a reduce pungile de sub ochi

Dormind pe spate, eviți acumularea de lichid în jurul ochilor. Ia în considerare adăugarea unei perne suplimentare sub cap, dar asigură-te că această pernă suplimentară nu afectează somnul. Dacă nu dormi suficient, cercurile întunecate și pungile de sub ochi se vor accentua.

3. Îndepărtează orice urmă de machiaj înainte de a merge la culcare

Neîndepărtarea machiajului pe timpul nopții îți va irita ochii, făcându-i să se umfle. Prin urmare, trebuie să te asiguri că ai îndepărtat machiajul de pe ochi înainte de a merge la culcare, pentru a elimina orice iritație în jurul ochilor.

pungile de sub ochi

4. Elimină sau limitează consumul de alcool

Alcoolul deshidratează corpul și pielea. Această deshidratare va face adesea ca zona delicată din jurul ochilor să arate căzută și întunecată. Prin urmare, dacă te intrebi cum poți scăpa de pungile de sub ochi, ar trebui să bei alcool cu ​​moderatie și să nu bei mai mult de un pahar pe zi. Este mai bine dacă bei multă apă.

5. Renunță la țigări pentru a reduce pungile de sub ochi

Fumatul usucă și slăbește pielea. În special, provoacă îmbătrânirea prematură în jurul ochilor. Numeroasele substanțe chimice găsite în țigări sunt toxice și provoacă iritații în jurul ochilor, ceea ce ar putea duce la cercuri întunecate și aspect încrețit.

 6. Aplică o compresă rece și castraveți

Dacă ochii sunt umflați, încearcă să aplici o compresă rece. Acest lucru nu va ajuta doar la reducerea pungilor de sub ochi, ci va fi, de asemenea, foarte relaxant. Poți face acest lucru folosind felii de castravete sau aplicând pungi de ceai umezite, cu puțin ulei de lavandă adăugat.

7. Evită expunerea la soare

Expunerea prelungită la soare va rida pielea din jurul ochilor. Cremele cu protecție solară, o pereche de ochelari cu protecție UV și o pălărie pot face minuni pentru a proteja fața de razele nocive și, în cele din urmă, pentru prevenirea întunecării pielii din jurul ochilor.

8. Urmează o dietă bogată în colagen

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul nostru – se găsește în oase, mușchi, tendoane și piele. Ajută pielea și îi conferă rezistență, elasticitate și ajută la înlocuirea celulelor moarte ale pielii. Pe masură ce înaintăm în varstă, producția de colagen a corpului nostru începe să scadă, provocând inclusiv pungile de sub ochi.

Prin urmare, creșterea nivelului de colage poate ajuta pielea să arate mai fermă, să crească elasticitatea și să ajute la reînnoirea celulelor epiteliale. Pentru a crește consumul de colagen, poți încerca să introduci supa de pui în dieta ta obișnuită sau să iei suplimente de colagen.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu