Self-coaching, ajutându-vă să vă îmbunătățiți

Self-coaching-ul este o metodă de dezvoltare personală care poate fi un ajutor util pentru stabilirea obiectivelor și gestionarea temerilor cotidiene. Prin înlăturarea barierelor, stabilirea obiectivelor și depășirea temerilor, self-coaching-ul vă poate ajuta să vă îndreptați în direcția corectă.

Ce este self-coaching?

Self-coaching-ul este un instrument de dezvoltare personală care poate fi realizat de unul singur, cu ajutorul unui manual. Scopul este de a observa ceea ce se întâmplă în prezent pentru a transforma viitorul. Nu este o terapie în care te concentrezi asupra trecutului. Self-coaching-ul vă permite să vă transformați starea de spirit și să vă activați resursele personale. Este un instrument care, deși poate fi eficient, nu este recomandat pentru toate situațiile. Exercițiile de self-coaching se bazează pe reflecție, creativitate, acțiune și vizualizare. Ele pot fi utilizate ca o etapă preliminară, complementară sau ulterioară la coaching.

Beneficiile auto-coaching-ului

Avantajul practicii personale, în afară de faptul că ritmul poate fi adaptat în funcție de fiecare persoană, este că dezvoltă autonomia și stimulează noțiunea de muncă personală. De exemplu, stresul și anxietatea, care provin adesea dintr-un sentiment de neputință de a controla un mediu complex și incert, pot fi reduse. Prin utilizarea regulată a acestei metode, self-coaching-ul ajută la calmarea spontană a acestor emoții. Acest instrument personal activează creativitatea individuală, permițând fiecărei persoane să își dezvolte propriile trucuri, cele care i se potrivesc și mai ales pe care le practică cu plăcere.

Cum practicați auto-coaching-ul?

Self-coaching-ul nu este meditație; scopul său este practic, de a acționa pentru a rezolva o problemă. Întotdeauna ne simțim mai bine dacă acționăm decât dacă ne supunem. Cu toate acestea, nu are rost să ne repetăm și să acționăm ca și cum totul ar fi bine dacă nu este așa. Cel mai important lucru este să vă ascultați pe voi înșivă. Un exercițiu ușor de început este să vă relaxați corpul și mintea și apoi să vă imaginați o imagine, o reflectare directă a unei situații care vă este dificilă. Persoana poate apoi să încerce să înfrumusețeze această imagine, să-i schimbe locul, să o ajusteze până când i se potrivește mai bine. Aceasta este o modalitate bună de a se distanța de o situație dureroasă.

Limitele auto-antrenării

Deși auto-coaching-ul poate fi un instrument puternic de dezvoltare personală, nu este potrivit pentru toate situațiile. În unele cazuri, cel mai bine este să solicitați ajutorul unui profesionist în domeniul sănătății mintale, cum ar fi un psiholog sau un coach certificat. Acești experți pot oferi sprijin suplimentar și sfaturi personalizate pentru a face față unor probleme mai complexe. Este important să vă recunoașteți limitele și să cereți ajutor atunci când aveți nevoie de el.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu