Sfaturi utile pentru slăbit începând de acum

Ca să slăbeşti, trebuie să renunţi la calorii. Ca să slăbeşti repede, trebuie să renunţi la şi mai multe calorii. Nu ştii de unde să începi? Iată câteva dintre sfaturi utile pentru slăbit rapid. La fiecare 3.500 de calorii la care ai renunţat, dai jos o jumătate de kilogram. (Deci, minus 500 de calorii pe zi înseamnă să dai jos o jumătate de kilogram pe săptămână).

Cât de mult poţi coborî consumul de calorii? În general, nu mai puţin de 1200 de calorii pe zi, spun experţii în pierderea greutăţii. Dar pe termen scurt, ai mai putea pierde câteva – fără să cobori sub nicio formă sub 800 de calorii – pentru până la trei zile (şi nu mai mult). Este, de asemenea, de ajutor să creezi nişte reguli care să structureze planul tău – creându-ţi, de fapt, propriul tău plan de dietă.

1. Sfaturi utile pentru slabit – Renunţă la alcool

Renunţarea la alcool este unul dintre cele mai bune sfaturi utile pentru slăbit. Un pahar de vin sau o bere uşoară are de obicei 100 de calorii. Consumate în fiecare zi timp de un an, 100 de calorii în plus duc la 5 kilograme în plus la greutate.

2. Taie la jumătate porţiile de carbohidraţi

Nu toată lumea ar trebui să urmeze o dietă cu carbohidraţi puţini şi proteine multe, cum sunt dieta Atkins și dieta Dukan, diete de slăbit eficiente și la mare căutare. Unul dintre cele mai bune sfaturi utile pentru slăbit este să mănânci jumătate din cantitatea de pâine sau de orez sau de paste pe care ai consuma-o în mod normal.

Alegând produse din cereale integrale, care conţin în general mai multe fibre, te va ajuta de asemenea să simți sațietatea mai mult timp. Pentru a slăbi, poți începe prin a mînca o singură felie de pâine (în loc de două) cu unt, gem sau altceva la micul dejun.

3. Mănâncă în fiecare zi o salată la masa de prânz

Iată încă unul dintre cele câteva sfaturi utile pentru slăbit. O salată mare, cu multe legume bogate în fibre, asezonată cu puţină proteină uşoară: pui, somon, sau tofu copt. Studiile arată că atât fibrele, cât şi proteinele sunt, în mod special, foarte bune în aceste cazuri.

4. Mănîncă la fiecare 3 sau 4 ore

Când renunţi la calorii, este important să le întinzi temporal, ca să nu ţi se facă prea foame. Acesta este unul dintre cele mai frecvente sfaturi utile pentru slăbit. Dacă iei o masă sau o gustare la fiecare câteva ore, îți ţii foamea la respect.

Ţine totuşi minte: cu cât mănânci mai frecvent, cu atât mai puţine calorii ar trebui să aibă gustarea ta. Alegeri bune: un măr şi câteva migdale sau nişte legume crude cu câteva linguri de humus.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu