Știința confirmă că este posibil să ai un orgasm doar cu mintea

Posibilitatea de a avea orgasme cu mintea, fără a fi nevoie de niciun fel de contact fizic, nu este ceva nou, este ceva ce mulți oameni au susținut că au experimentat de-a lungul anilor. De fapt, dacă este posibil să ai orgasm în somn, în vis, după exerciții fizice și fără contact fizic, de ce nu și cu mintea, chiar dacă nu este cea mai tradițională cale?

Pentru a afla dacă aceste „orgasme mintale” sunt „reale” din punct de vedere fiziologic, oamenii de știință James G. Pfaus și Karolin Tsarski au analizat cazul unei femei care a dezvoltat capacitatea de a atinge și controla durata unei stări orgasmice subiective fără stimulare genitală după 10 ani de pregătire tantrică.

Ce elemente sunt implicate în orgasmul feminin?

Orgasmul este un reflex multimodal complex care urmează de obicei stimulării genitale, în cazul femeilor, a clitorisului extern și intern, a colului anterior, a mameloanelor și a altor zone erogene.

Implică mușchii pelvieni și, atunci când apare, se reflectă în creier prin activarea diferitelor părți, cum ar fi structurile corticale, limbice, hipotalamice și ale trunchiului cerebral. În plus, orgasmele sunt însoțite și de modificări neurochimice și endocrine care caracterizează starea de plăcere. Acestea se reflectă în principal într-o creștere a eliberării de prolactină.

Orgasmele „la cerere” și prolactina

Potrivit femeii studiate, aceasta și-a dezvoltat abilitatea de a atinge și controla durata unei stări orgasmice subiective fără stimulare genitală după un deceniu de pregătire yoga „învățând posturi corporale, tehnici de respirație, blocaje corporale menite să învețe să trezească și să simtă energia și apoi să învețe să o ghideze și să o miște în sus. În plus, am făcut exerciții pentru podeaua pelviană, am practicat masajul sânilor și practici de eliberare a rușinii și a vinovăției. Am învățat să mă relaxez și să renunț, am acceptat imaginea corporală și am acordat mai multă atenție vieții de zi cu zi în general”, spune ea.

Orgasmele nu au fost ținta ei, ci au apărut pe măsură ce a progresat în antrenament. Pe lângă faptul că a reușit să controleze momentul în care a avut orgasm, a controlat durata și a depășit dificultățile anterioare legate de durerea la penetrare.

Pentru a testa dacă orgasmele subiective experimentate de femeia testată erau „reale”, cercetătorii s-a decis să se analizeze markerii obiectivi despre care se știe că sunt implicați în orgasm, cum ar fi prolactina, prin teste de sânge înainte, imediat după și la 30 de minute după ce a avut un orgasm fără contact fizic.

Rezultatele au fost comparate cu cele obținute după câteva minute de lectură și au arătat că nivelurile de prolactină au fost crescute cu 25-48% și erau încă ridicate la 30 de minute după orgasm, similar cu orgasmele induse de stimularea clitoridiană și/sau sexul cu partenerul.

Cititul unei cărți, în schimb, nu a provocat nicio modificare a prolactinei, confirmând faptul că modificările fiziologice obiective în ambele tipuri de orgasm sunt aceleași și că orgasmele obținute prin intermediul minții ar fi la fel de „reale” ca și cele obținute printr-o formă de stimulare fizică.

Este posibil să ai orgasme doar cu mintea, dar trebuie să te „antrenezi”

Potrivit autorilor studiului, care și-au publicat concluziile în revista Science Direct, analiza acestui caz sugerează că este posibil – atât pentru femei, cât și pentru bărbați – să controleze orgasmul doar cu mintea, dar numai în anumite condiții, la persoane sensibilizate.

Adică, persoane care, în urma unui antrenament, cum ar fi yoga tantrică și meditația, reușesc să își controleze corpul până la orgasme imediate și prelungite, fără a avea nevoie de vreo stimulare fizică.

În plus, aceste practici „sporesc excitarea sexuală, dorința și orgasmul la ambele sexe și pot facilita satisfacția sexuală generală și intimitatea în terapia sexuală bazată pe cuplu”.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu