Acest tratament pentru păr gras nu dă greș niciodată

Știai că femeile blonde au până la 140.000 de glande sebacee pe scalpul lor, iar roșcatele au între 80.000 și 90.000, motiv pentru care rareori au păr gras? Brunetele sunt, de obicei, undeva între cele două extreme. Orice culoare ar avea părul tău, îți oferim câteva soluții de tratament pentru păr gras care nu pot să dea greș.

Totuși, culoarea părului nu este singurul factor care afectează grăsimea lui. Androgenii, adică hormonii masculini, controlează de asemenea fluxul glandelor sebacee.

Stresul crește nivelul androgenului în sânge atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Persoanele cu păr gras sunt mai predispuse la mătreață și acnee. Iată câteva remedii eficiente dacă te confrunți cu un păr gras.

1. Spală-te frecvent cu șampon

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a combate un scalp excesiv de gras este să te speli cu șampon cel puțin o dată pe zi. Deși acest lucru pare de la sine înțeles, multe persoane cu un păr gras nu o fac din cauza unei neînțelegeri comune.

Acestora le este frică că folosirea frecventă a șamponului cauzează un scalp uscat și mătreață. În realitate, acumularea de sebum cauzează mătreață, așa că spălatul cât mai des al părului este o idee foarte bună, fiind primul pas într-un tratament pentru păr gras.

2. Folosește remedii naturiste ca tratament pentru păr gras

Este bine să recurgi întotdeauna la remedii naturiste. Caută un șampon cât mai natural, bazat pe ierburi. Ingrediente precum mușețelul și iarba șoricelului au calitatea de a usca. Așadar, caută și folosește mai ales compuși care te pot ajuta în demersul tău de a obține un păr normal, mai uscat.

3. Caută un şampon special

Următorul pas este să încerci un șampon făcut special pentru păr gras. Varietățile din comerț includ șamponuri care conțin seleniu, zinc, acid salicilic sau chiar și catran. Șampoanele medicinale iți pot fi prescrise de un dermatolog.

4. Spală-te cu șampon aşa cum trebuie

tratament pentru par gras - sampon
Îndepărtarea oricărei urme de șampon este la fel de importantă

O greșeală comună pe care o fac persoanele cu păr gras este să frece prea tare când se spală cu șampon. Acest lucru irită scalpul și înrăutățește lucrurile.

Părul gras ar trebui spălat cu șampon o singură dată şi scalpul nu ar trebui frecat prea mult. Concentrează-te pe firele de păr. Acesta este un tratament pentru păr gras foarte la îndemână.

5. Aplică balsam cu măsură

Dacă ai păr gras care are tendința de a se aplatiza de-a lungul zilei, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să adaugi şi mai mult ulei. Uleiurile naturale din scalp vor acționa ca un balsam. Dacă adaugi tu balsam, nu vei face decât să-i oferi părului un aspect uleios și „bleg”.

Dacă ai părul mai lung și ești predispusă la apariția vârfurilor despicate, ar trebui să aplici balsam doar pe capătul firelor tale de păr.

6. Aplică astringent

Poți ajuta la încetinirea secreției de sebum aplicând un astringent făcut acasă direct pe scalp. Amestecă în cantități egale hamamelis și apă de gură și folosește bețigașe igienice pentru a întinde amestecul pe scalp.

Hamamelisul va reduce din sebum, iar apa de gură are proprietăți antiseptice. Dacă scalpul tău este foarte uleios, fă acest lucru înainte de fiecare spălare cu șampon.

7. Nu peria prea mult

Iată un tratament pentru păr gras foarte simplu: ai grijă să nu-ţi perii părul prea mult. Aceasta ar întinde uleiul de pe scalp de-a lungul întregii lungimi a părului. Așadar, printr-un periaj excesiv s-ar putea să îți faci mai mult rău decât bine și să obții efectul invers celui scontat

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu