Redă elasticitatea pielii tale cu acest tratament pentru vergeturi

Vergeturile, numite și striuri, apar atunci când pielea ta își schimbă rapid aspectul, datorită creșterii sau luării în greutate. Ele nu sunt un semn că este ceva în neregulă cu sănătatea ta. Nu doar femeile, ci și bărbații pot avea vergeturi. Perioada de sarcină și pubertatea sunt cel mai des întâlnite momente din viață când apar vergeturile. Există, din fericire, câteva soluții de tratament pentru vergeturi.

Este puțin probabil că vei scăpa de vergeturi pe o cale cu totul naturală. Ele sunt un tip de cicatrice și rareori devin invizibile. Totuși, există niște remedii care pot să ajute să minimalizeze aspectul vergeturilor și să ajute la estomparea lor cât mai rapidă.

Zahărul, spre exmplu, este un produs ce se găsește în orice casă și poate fi folosit cu succes într-un tratament pentru vergeturi.

1. Tratament pentru vergeturi cu Vitamina A

Vitamina A este cunoscută drept retinoidă. Retinoidele fac pielea să apară mai fină şi mai tânără. Ele sunt folosite în multe creme cosmetice pe care le poți găsi în comerț. Simpla folosire a unei creme cu extract de vitamina A sau ingerarea vitaminei A poate să contribuie la sănătatea și aspectul general al pielii tale.

O dietă bogată în anumite alimente, cum ar fi morcovii și cartofii dulci, constituie un tratament pentru vergeturi, deoarece ar putea să ajute la creșterea nivelelor tale de vitamina A.

2. Zahărul folosit ca tratament pentru vergeturi

Unii spun că zahărul este o metodă homeopatică de microdermoabraziune. Microdermoabraziunea făcută de un dermatolog este una dintre puținele metode dovedite clinic de a face vergeturile să se estompeze. Așa că acest tratament pentru vergeturi pare să merite o încercare.

tratament pentru vergeturi
Frecarea zahărului pe zona cu vergeturi fa ajuta la exfoliere
  • amestecă un pahar de zahăr cu 1/4 dintr-un pahar cu agent de atenuare, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de cocos
  • amestecă-le până obții consistența nisipului ud de plajă
  • adaugă niște suc de lămâie
  • freacă amestecul pe acea parte a corpului tău unde sunt vergeturile
  • repetă de câteva ori pe săptămână în timp ce ești la duș, asigurându-te că freci cu amestecul timp de 8-10 minute.

3. Folosește Aloe Vera împotriva vergeturilor

Deși există puține dovezi clinice în ceea ce privește Aloe Vera ca tratament pentru vergeturi, este de la sine înțeles că aceasă plantă constituie un astfel de remediu. Aloe Vera pură este atât un agent natural de vindecare, cât și un asuplizant pentru piele.

Aceasta face ca Aloe Vera să fie un remediu de casă ideal de încercat pentru vergeturi. Aplică Aloe Vera pură dintr-o plantă pe vergeturile tale în fiecare zi, imediat după duș.

4. Acid hialuronic

Colagenul este proteina din pielea ta care îi permite să-și păstreze forma și să se mențină sănătoasă. Pe măsură ce îmbătrânim, colagenul descrește în fața și în corpurile noastre.

Producția de colagen poate fi stimulată cu acid hialuronic, un extract care este disponibil în magazinele cu mâncăruri sănătoase și online. Acidul hialuronic poate fi absorbit consumând o capsulă sau un extract care pot fi găsite în comerț.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu