Trucul experților de la Harvard pentru a pregăti mese sănătoase, chiar dacă mănânci la serviciu

Într-o lume în care ne petrecem o mare parte din zi la locul de muncă și petrecem din ce în ce mai mult timp făcând naveta la serviciu, este obișnuit să ajungem să reducem timpul pe care îl petrecem odihnindu-ne sau făcând sarcini precum gătitul, ceea ce poate avea un impact serios asupra sănătății noastre.

De aceea, este esențial să acordăm atenție bunăstării noastre, fiind metodici în abordarea acestor sarcini. În această ordine de idei, cei de la Universitatea Harvard ne oferă câteva sfaturi pentru a ne asigura că mâncarea este sănătoasă, chiar și atunci când o pregătim rapid pentru a o lua la serviciu.

Totul se reduce la proporții

Principalul lucru în acest sens, explică ei, este să avem grijă de proporțiile ingredientelor care compun mâncarea. Conform acestui principiu, ei recomandă, de exemplu, ca jumătate din farfurie să fie alcătuită din fructe și legume, cât mai variate (amintind, explicit, că legumele precum cartofii nu se pun la socoteală ca atare).

În mod similar, experții spun că cealaltă jumătate ar trebui să fie alcătuită dintr-un sfert de cereale integrale (grâu integral, orz, boabe de grâu, quinoa, ovăz, orez brun) și un alt sfert de proteine (pește, pui, leguminoase, nuci).

Un alt punct pe care îl menționează este relevanța limitării consumului de carne roșie (deoarece există numeroase dovezi științifice care indică faptul că poate fi cancerigenă) și să o evite complet pe cea a cărnurilor procesate (bacon, slănină, cârnați, alte mezeluri. În acest caz, este dincolo de orice îndoială că au potențial cancerigen).

Alte considerații

Există și alte detalii de care ar putea fi benefic să avem grijă pentru a ne proteja sănătatea, cum ar fi tipul de grăsimi pe care le includem zilnic în alimentație (trebuie remarcat faptul că autorii articolului nu stabilesc o limită maximă a cantității de grăsimi pe care ar trebui să le consumăm într-o singură zi).

Mai exact, ei recomandă să optați pentru grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiurile de măsline, soia, porumb, floarea-soarelui sau arahide și să evitați grăsimile parțial hidrogenate, care conțin grăsimi trans.

Experții recomandă, de asemenea, să nu consumați băuturi zaharoase, limitând laptele și produsele lactate la una sau două porții pe zi și sucul la un singur pahar mic pe zi.

În cele din urmă, universitatea ne reamintește că, în ciuda acestei atenții în ceea ce privește dieta noastră, nu vom putea rămâne sănătoși dacă nu facem exerciții fizice și nu ne menținem activi.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu