Trucuri de frumusețe pentru acasă – Fără acnee, dinți galbeni, buze crăpate

Cheltuim averi pe produse cosmetice, pentru a rezolva problemele de frumusețe legate de piele, unghii, dinți și păr. Piața este inundată cu astfel de produse pentru a ademeni pe oricine să la încerce. Totuși, multe sunt scumpe și s-ar putea să nici nu dea rezultatele pe care ți le dorești. În continuare îți prezentăm câteva trucuri de frumusețe pentru acasă, pe care le poți aplica în orice moment.

Pentru o imagine fără cusur nu este nevoie să cheltuiești o avere. Există niște remedii naturiste care promit rezultate foarte bune. Pe lângă tratamentele naturale, este important să dormi bine, să-ți reduci nivelul de stres, să te hrănești corespunzător și să faci mișcare pentru a te păstra frumoasă atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară. Iată câteva trucuri de frumusețe pentru acasă pe care oricine ar trebui să le știe:

1. Pentru acnee, folosește pastă de dinți

trucuri de frumusete pentru acasa - pasta de dinti acnee

Acneea, petele și alte erupții ale pielii sunt comune printre adolescenți. Acneea poate să apară pe față, piept, spate și scap. Producția excesivă de sebum, acumularea de celule epidermice moarte, porii înfundați și bacteriile sunt cei mai comuni patru factori care contribuie la apariția acneei. Iată cum să scapi de coșuri repede și fără mare cheltuială:

 • Aplică o cantitate de pastă de dinți albă pe zona afectată înainte să te culci.
 • Îndepărteaz-o prin spălare în dimineața următoare.
 • Repetă zilnic timp de câteva zile până când scapi de acnee.

Gelul de Aloe Vera este de asemenea eficient pentru acnee ușoară până la moderată. Extrage gelul dintr-o frunză de Aloe Vera și aplică-l peste zona afectată, de două până la trei ori pe zi. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare ale Aloe Vera ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează acneea și la reducerea inflamației.

2. Ai buzele crăpate? Aplică o soluție cu zahăr

trucuri de frumusete pentru acasa - buze crapate

Când vine vorba de frumusețe, pur și simplu nu poți să-ți ignori buzele. Buzele roz și moi contribuie semnificativ la frumusețea feței tale, în timp ce buzele crăpate și întunecate la culoare pot să-ți strice aspectul. Din fericire, soluția cu zahăr este unul dintre cele mai bune trucuri de frumusețe pentru acasă.

Cauzele care duc la buze uscate și întunecate la culoare sunt folosirea la îngrijirea buzelor a produselor de calitate proastă, expunerea excesivă direct la lumina soarelui, fumatul excesiv, ingerarea unor cantități mari de cafeină și dezechilibre hormonale.

Pentru a reda buzelor tale moliciunea și culoarea naturală roz și a dobândi un zâmbet fermecător,  încearcă o soluție cu zahăr.

 • Fă o soluție pentru buze cu două linguri de zahăr și o lingură de miere.
 • Amestecă bine și folosește-o pentru a-ți freca ușor buzele pentru câteva minute, o dată pe săptămână.
 • Aceasta va ajuta la îndepărtarea celulelor epidermice moarte și îți va îndepărta cojile de pe buze.
 • Pentru a-ți păstra buzele umede, poți chiar să-ți masezi buzele cu ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos călduț, o dată sau de două ori pe zi.

3. Ai dinții galbeni? Folosește bicarbonat de sodiu

trucuri de frumusete pentru acasa - dinti galbeni praf de copt

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte util. Iată unul dintre cele mai simple trucuri de frumusețe pentru acasă:

 • Amestecă un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu cu o cantitate de mărimea unui bob de mazăre din pasta ta de dinți.
 • Spală-ți ușor dinții cu el, o dată pe săptămână.
 • Natura abrazivă a bicarbonatului de sodiu va ajuta la lustruirea suprafeței dinților și îndepărtarea petelor.
 • Nu mânca sau bea după ce ai folosit acest remediu.

O altă variantă bună este să freci coajă de portocală proaspătă (partea din interior) peste dinții tăi în fiecare seară înainte de culcare, timp de o săptămână. Există compuși de albire în coajă care pot să reducă nuanța galbenă a dinților tăi.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu