Un CEO din Finlanda, cea mai fericita tara din lume, a dezvaluit care sunt cele trei fraze folosite zilnic la job

În Finlanda, fericirea la locul de muncă este o prioritate. Acest lucru se realizează printr-un sentiment puternic de încredere între colegi și conducere, precum și prin accentul pus pe menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea privată.

HappyOrNot, o companie cu sediul în Finlanda, este cunoscută pentru producția de butoane de feedback cu zâmbete folosite în diverse spații comerciale din întreaga lume. Directorul executiv al HappyOrNot, Miika Makitalo, evidențiază trei fraze cheie care exemplifică mentalitatea de lucru finlandeză.

Prima frază subliniază faptul că nimeni nu se naște profesionist și că există întotdeauna loc pentru învățare și dezvoltare. Finlandezii sunt cunoscuți pentru faptul că sunt primitori cu noii veniți la locul de muncă, încurajându-i să aplice pentru posturile la care aspiră și să învețe pe parcurs.

A avea o mentalitate de creștere, crezând în îmbunătățirea continuă a abilităților prin practică, este considerată o trăsătură valoroasă în cultura de muncă finlandeză.

Această mentalitate este descrisă în romanul finlandez „Soldatul necunoscut”, în care se așteaptă ca o echipă de soldați să facă față provocărilor și apoi să se relaxeze odată ce sarcinile lor sunt îndeplinite.

O altă frază folosită în mod obișnuit în cultura de muncă finlandeză este „Nu vă faceți griji dinainte, abordați problemele pe măsură ce apar”. Aceasta reflectă ideea de a nu te lăsa împotmolit de prea multă gândire și, în schimb, de a te concentra pe luarea de măsuri pe măsură ce apar provocările.

În Finlanda, ierarhiile plate sunt predominante, iar angajații sunt împuterniciți să acționeze independent pe baza înțelegerii strategiei și viziunii companiei. Acest lucru favorizează un sentiment de proprietate și responsabilitate în rândul membrilor echipei.

Miika Makitalo, în calitate de director general, apreciază feedback-ul direct din partea angajaților și îi încurajează să își exprime opiniile cu privire la strategii și decizii. Această comunicare deschisă permite un mediu de lucru colaborativ și angajat, în care fiecare se simte împuternicit să contribuie.

În general, cultura de muncă finlandeză valorizează încrederea, învățarea continuă, independența și o atitudine pozitivă față de rezolvarea problemelor. Adoptând aceste principii, angajații pot prospera și contribui eficient la organizațiile lor.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu