Vacanța de vară sănătoasă: 6 sfaturi pentru menținerea unor obiceiuri bune

Vacanța de vară a sosit. Este timpul să renunțăm la presiunea anului, să ne gândim la soare și la plajă și să ne relaxăm. Obiceiurile proaste de vară pot strica luni de muncă grea. Aceste șase sfaturi privind strategiile pe care să le adoptați acasă vă pot ajuta să vă mențineți obiceiurile sănătoase în timpul vacanței:

1. Acceptați să mâncați acasă.

Încercați să pregătiți mai multe mese acasă, chiar dacă sunteți tentat să comandați mâncare la pachet. Începeți prin a avea la îndemână ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti mese sănătoase. Când mergeți la cumpărături, umpleți cea mai mare parte a coșului cu alimente precum fructe și legume proaspete sau congelate, carne slabă, pește, ouă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Adăugați alimente sănătoase, cum ar fi paste integrale, cereale, semințe, nuci, fasole și orez sălbatic sau brun. Dați mesei dvs. un aer festiv acoperind jumătate din farfurie cu fructe și legume.

2. Nu săriți peste micul dejun.

Un mic dejun echilibrat este parte integrantă a oricărei diete zilnice. În cazul copiilor, micul dejun este necesar pentru a furniza energie pentru creier și corp. Sărirea micului dejun, sau a oricărei alte mese de altfel, nu îi ajută nici pe adulți. Studiile arată că persoanele care mănâncă mese echilibrate pe parcursul zilei au un metabolism mai ridicat și un control mai bun al apetitului lor.

3. Săriți peste sucurile de fructe.

Cele mai multe sucuri conțin zahăr adăugat și adaugă calorii inutile în dieta copilului dumneavoastră. Copiii beneficiază mult mai mult de fructele și legumele proaspete, care oferă un gust dulce natural, fibre și sunt plăcute de mâncat. Acest sfat este valabil și pentru adulți. Acel smoothie de fructe poate părea o gustare nutritivă, dar, având în vedere că numărul de calorii ajunge adesea la 300-500, ar trebui să optați în schimb pentru un fruct bogat în fibre, sățios, și să păstrați caloriile din smoothie pentru o ocazie specială.

4. Rămâneți activi.

Exercițiile fizice sunt secretul pentru a vă menține silueta (și talia) fermă atunci când încep să se facă indulgențele de sărbători. Alegeți activități aerobice distractive cu prietenii și familia și includeți-le în planurile dumneavoastră de iarnă. Dacă preferați, căutați activități de interior, cum ar fi aruncatul la coș la sala de sport locală, antrenamentul la aparatele cu greutăți, jocurile video de exerciții sau săritul coardei cu copiii dumneavoastră.

5) Căutați echilibrul.

Combinația dintre o dietă sănătoasă, o activitate fizică regulată și un somn suficient vă va ajuta să vă acumulați și să vă refaceți rezervele de energie și să reduceți stresul. Rezultatul? Vă veți simți mai bine și vă veți simți mai puternic pentru a rezista la frenezia sezonului festiv.

6. Dacă aveți îndoieli, întrebați un expert.

Pe lângă faptul că trebuie să fiți mai activi, luați în considerare posibilitatea de a vă face o programare la un dietetician care vă poate oferi sfaturi nutriționale care să răspundă nevoilor specifice ale corpului și stilului dumneavoastră de viață în timpul vacanței de vară.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu