Zece moduri de a crește numărul de exerciții fizice pe care le faci în viața de zi cu zi

Exercițiul fizic este un element fundamental al unei vieți sănătoase, dar, din păcate, ritmul de viață din zilele noastre poate face dificilă rezervarea de timp special pentru acest scop.

Deși idealul este de a face exerciții fizice regulate pentru o perioadă minimă de timp în fiecare săptămână, din fericire, există modalități de a crește cantitatea de activitate fizică pe care o faceți în timpul sarcinilor din viața de zi cu zi. Iată câteva modalități prin care puteți face mai multe exerciții fizice fără să vă întrerupeți rutina, așa cum au fost compilate de portalul de știri despre sănătate Healthline.

1. Folosiți scările

Ascensoarele sunt o parte foarte comună a peisajului nostru cotidian și, prin urmare, renunțarea la ele este, de asemenea, o modalitate de a crește activitatea fizică în fiecare zi.

De fapt, urcatul scărilor este extrem de benefic pentru corpul nostru. Acesta crește ritmul cardiac, sporește forța membrelor inferioare și ajută la dezvoltarea echilibrului.

2. Întâlniri de mers pe jos

Mediile digitale au facilitat mutarea multor întâlniri legate de muncă în modul telematic, ceea ce le face să fie o ocazie excelentă pentru a face o scurtă plimbare cu ajutorul dispozitivelor portabile, cum ar fi smartphone-urile.

3. Exerciții pentru genunchi în timpul mersului

Ghemuiturile genunchilor sunt o parte comună a multor rutine de fitness și ceva ce poate fi ușor de încorporat în multe părți ale vieții de zi cu zi. Această formă de antrenament întărește partea inferioară a corpului și, în același timp, crește solicitările aerobice ale activităților aerobice.

4. Stați pe o minge de fitness

Dacă lucrați de acasă, schimbați vechiul scaun de birou cu o minge de fitness. Unele studii au constatat că această abordare poate ajuta la reducerea durerilor de spate, la îmbunătățirea posturii și oferă o bază bună pentru diferite forme de întindere. Toate acestea, fără a vă răpi timpul de la serviciu.

5. Parcați mai departe

Dacă mergeți cu mașina la serviciu, reduceți semnificativ exercițiile fizice necesare pentru a ajunge la serviciu. Așadar, parcarea puțin mai departe vă poate ajuta să recuperați o parte din timpul de mers pe jos.

6. Faceți mai mult sex

Poate părea o prostie, dar actul sexual implică, de obicei, o cheltuială semnificativă de calorii. Mai exact, se estimează că femeile ard aproximativ 3,1 calorii pe minut, iar bărbații aproximativ 4,2 calorii pe minut. În același timp, sexul este o activitate plăcută, cu multe beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

7. Adoptați un câine

Este de la sine înțeles că decizia de a adopta un animal trebuie să fie întotdeauna însoțită de un grad ridicat de responsabilitate și angajament față de bunăstarea animalului. În cazul în care acest criteriu este îndeplinit, ne va obliga să facem mai multe plimbări pe zi, ceea ce ne ajută, de asemenea, să facem mișcare.

8. Cântă muzică și dansează

Muzica este o modalitate excelentă de a ușura (adesea) sarcinile casnice obositoare. Dacă dispunem de spațiu, putem profita de ocazie pentru a dansa în timp ce facem treburile, sporind astfel solicitarea fizică a acestora.

9. Schimbați jocurile de petrecere

Dacă obișnuiți să jucați jocuri de societate cu familia sau la petreceri și întâlniri cu prietenii, există unele opțiuni care sunt mai active din punct de vedere fizic decât altele (de exemplu, Twister, ascunde-te și caută, scaune muzicale… ). Nu numai că aceste jocuri ne mențin în mișcare, dar pot fi și o modalitate distractivă de a ne aminti momente frumoase din copilărie.

10. Faceți exerciții fizice sau întindeți-vă în timp ce vă uitați la televizor.

Privitul la televizor este o activitate pasivă prin excelență, dar, dacă ne gândim bine, este un moment excelent pentru a face diferite exerciții (flotări, genuflexiuni, abdomene) sau stretching.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu