5 mituri despre proteine si adevarul din spatele lor

Proteinele joacă un rol vital în a ne ajuta să ne simțim sătui și în a contribui la recuperarea, întreținerea și creșterea mușchilor. Cu toate acestea, consumul unor cantități excesive de proteine poate fi nesănătos.

Pentru a repara și construi în mod corespunzător mușchii, corpul nostru are nevoie de toți aminoacizii esențiali care se găsesc în alimentele bogate în proteine. Simpla creștere a aportului de proteine este insuficientă pentru dezvoltarea forței și a masei musculare.

Exercițiile fizice regulate sunt esențiale, mai ales pe măsură ce îmbătrânim și pierderea musculară devine o preocupare, crescând riscul de probleme de mobilitate și de leziuni. Atât antrenamentul aerobic, cât și cel de rezistență sunt necesare pentru a susține menținerea și creșterea musculară.

Deși aproape toate alimentele conțin o anumită cantitate de proteine, nu toate sursele de proteine furnizează aminoacizii esențiali necesari pentru sănătatea mușchilor și a celulelor.

Alimentele de origine animală, cum ar fi carnea, lactatele, ouăle și peștele, sunt surse complete de aminoacizi esențiali, spre deosebire de majoritatea surselor de origine vegetală. În plus, biodisponibilitatea proteinelor poate diferi între sursele vegetale, unele proteine vegetale conținând fibre care împiedică absorbția aminoacizilor.

În ciuda acestui fapt, cineva își poate satisface nevoile de aminoacizi fără a include produse de origine animală în dieta sa. Prin combinarea leguminoaselor, cum ar fi fasolea, lintea și arahidele, cu cereale integrale, se pot obține toți aminoacizii esențiali necesari pentru sănătatea musculară.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu