Cât te îngrași dacă bei cinci beri pe săptămână? Calculul este simplu

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume. Se obține din fermentarea boabelor de orz sau a altor cereale, fără distilare, și este de obicei aromatizată cu hamei și alte plante.

Acesta ar trebui să ne facă deja să bănuim că este un preparat destul de caloric (mai ales dacă ținem cont de faptul că este și o băutură alcoolică), dar adevărul este că mulți dintre cei care o beau zilnic nu țin cont de acest lucru.

Caloriile din cinci beri pe săptămână

Să ne imaginăm situația în care o persoană consumă cinci beri pe săptămână (de exemplu, una în fiecare zi lucrătoare) pentru a calcula câte calorii ar ingera, o informație importantă atunci când vine vorba de a avea grijă de propria nutriție.

Aproximativ, o bere blondă are aproximativ 43 de calorii la 100 de grame. Dacă luăm în considerare faptul că o cutie normală de bere conține 330 ml și că densitatea berii este foarte asemănătoare cu cea a apei, putem estima că o cutie conține aproximativ 330 ml de bere, deci fiecare cutie conține aproximativ 142 kcal.

O cantitate de cinci ori mai mare ar reprezenta un total de 710 kcal. Poate că nu pare mult, dar trebuie privit în contextul regimului alimentar al fiecărei persoane.

Acest lucru înseamnă că, pentru o persoană care consumă mai puține calorii decât consumă, 710 kcal nu reprezintă probabil o problemă (adică această persoană nu ar fi expusă unui risc semnificativ de a deveni supraponderală sau obeză; riscurile legate de consumul de alcool sunt o altă problemă).

Cu toate acestea, la o persoană care consumă în mod obișnuit mai multe calorii decât consumă, un surplus de 710 kcal înseamnă o acumulare mai progresivă a greutății corporale (sub formă de grăsime), cu toate riscurile asociate.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu