Asigurarea suplimentară de sănătate: o creștere semnificativă care variază de la o regiune la alta!

Problema asigurărilor suplimentare de sănătate a fost o temă recurentă timp de mai mulți ani. În 2023, costul acestor polițe mutuale și al altor asigurări de sănătate a crescut, iar această tendință va continua în 2024. Cu toate acestea, creșterea nu este uniformă în întreaga țară, iar unele regiuni sunt mai afectate decât altele.

Unde se plătește cel mai mult pentru asigurarea suplimentară de sănătate?

Potrivit unui studiu realizat de meilleurtaux, tarifele asigurărilor mutuale pentru persoanele în vârstă au crescut în medie cu 5% în 2023. Pentru un cuplu în vârstă de 60 de ani, contribuția medie este de peste 252 de euro pe lună, în timp ce pentru un cuplu de 70 de ani, aceasta este în medie de 305 euro pe lună. Cu toate acestea, este important de remarcat că această creștere este de numai 2,5% pentru persoanele în vârstă de treizeci de ani, cu o rată de aproximativ 100 de euro pe lună.

Interesant este faptul că nu toți seniorii sunt pe aceeași poziție. În funcție de faptul că locuiți într-o zonă rurală sau într-un oraș mare, valoarea contribuției dumneavoastră poate varia. De exemplu, în Bretania sau în Pays de la Loire, contribuția medie pentru un cuplu cu vârsta de 60 de ani și peste este de puțin sub 240 de euro pe lună. În Paris, Hauts-de-Seine și Alpes-Maritimes, în schimb, cifra este de peste 280 de euro pe lună. Această diferență poate fi explicată în parte prin accesul mai ușor la medicii specialiști, în special în regiunea pariziană, ceea ce duce la o suprataxare mai frecventă.

De ce cresc costurile asigurărilor de sănătate complementare?

Potrivit studiului meilleurtaux, societățile mutuale de asigurări au invocat două motive principale pentru creșterea tarifelor de asigurare suplimentară de sănătate. În primul rând, costul medicamentelor este în continuă creștere ca urmare a progreselor tehnologice și a progresului medical. În al doilea rând, introducerea sistemului de sănătate 100%, care are ca scop eliminarea cheltuielilor suportate de pacienți pentru un anumit număr de tratamente, a avut, de asemenea, un impact asupra tarifelor asigurărilor suplimentare de sănătate. Reforma înseamnă că anumite servicii și echipamente optice, stomatologice și auditive sunt acum acoperite în proporție de 100%, ceea ce are un cost pentru asigurătorii mutuali.

Cu cât vor crește costurile asistenței medicale complementare în 2024?

Potrivit Addactis, tendința de creștere a tarifelor pentru asigurările suplimentare de sănătate va continua și în 2024. Ca urmare a inflației și a viitoarei extinderi a sistemului de sănătate 100% la noi tratamente, creșterile prognozate pentru anul viitor ar putea ajunge între 9% și 11%. Această situație este de natură să accentueze inegalitățile de nivel de trai între gospodării, dar și între regiuni și departamente.

Așadar, este vital să alegeți asigurarea de sănătate complementară potrivită atunci când vă confruntați cu aceste creșteri de prețuri. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere:

  • Comparați diferitele oferte disponibile de la societățile mutuale de asigurări și de la asigurători.
  • Analizați în detaliu nivelurile de acoperire și de rambursare oferite.
  • Țineți cont de nevoile dumneavoastră specifice de sănătate.
  • Nu ezitați să consultați un profesionist care să vă ajute să faceți alegerea corectă.
  • Nu uitați să verificați eventualele clauze de excludere sau limitare a garanției.

În concluzie, este important să țineți cont de creșterile de tarife la asigurările de sănătate suplimentare și să vă alegeți cu grijă contractul pentru a evita surprizele neplăcute. Nu ezitați să vă faceți timp pentru a compara diferitele oferte și să consultați un profesionist care să vă ghideze în alegerea dumneavoastră. Sănătatea este o problemă majoră, așa că este esențial să vă asigurați că sunteți bine acoperit, ținând în același timp costurile sub control.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu