Cât timp ar trebui lăsate unghiile să se odihnească între lacuri, potrivit unui expert în manichiură

Sunt multe femei din Spania care merg din când în când la salonul de înfrumusețare, sau la ceea ce se numește manichiură, pentru a-și face unghiile, adică pentru a-și înfrumuseța mâinile cu ajutorul unor tehnici cum ar fi acrilicul, manichiura franțuzească sau oja de unghii permanentă sau semipermanentă. Însă, uneori, oamenii fac greșeala de a nu lăsa unghiile să se odihnească între o ojă și alta. De exemplu, iată un buton care o dovedește.

Dermatologii din cadrul Academiei de Dermatologie și Venereologie apără că există tot mai multe cazuri de persoane care se prezintă la cabinetele lor cu reacții de dermatită alergică din cauza folosirii greșite a permanentelor și a unghiilor cu gel, care se reflectă printr-o inflamație localizată cu roșeață și vezicule mici în jurul acestora, ceea ce se traduce prin mâncărimi, disconfort și disconfort.

Motivul se află în acrilați, o substanță chimică pe bază de petrol din lacurile de unghii, mai ales în cazul manichiurilor semipermanente sau permanente. Mai exact, este vorba de o moleculă foarte mică care, atunci când pătrunde în piele, poate declanșa o alergie. De aici necesitatea de a folosi lacuri de unghii de bună calitate și mărci cunoscute care nu conțin substanțe toxice pentru unghii. În plus, este important să apelați întotdeauna la profesioniști calificați și să limitați achiziționarea de kituri de lacuri de unghii permanente pentru aplicarea acasă.

Când să iei o pauză de la unghiile acrilice?

Una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă manichiura afectează rezistența unghiilor în sine. Cu toate acestea, contrar credinței populare, acest lucru nu trebuie neapărat să aibă consecințe. Așa susține Rosi Fernandez, director al salonului de înfrumusețare Ananda Ferdi Beauty Salon, care subliniază că „totul depinde de starea unghiilor”.

Ea adaugă: „Dacă ai unghii puternice și sănătoase și îndepărtezi corect oja, fără a trage sau îndepărta straturile superioare ale unghiei și cu produse specifice, nu se va întâmpla nimic și se poate repeta săptămânal sau la fiecare zece zile, sau chiar la două săptămâni”, explică această manichiuristă profesionistă.

Este oja permanentă rea pentru unghiile mele?

Lacurile de unghii semipermanente atât de utilizate atât în saloanele de manichiură, cât și la domiciliu, conțin de obicei acrilați, substanțe cu o mare capacitate de a produce reacții alergice la nivelul pielii sau, cu alte cuvinte, dermatită de contact, , după cum indică Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU). Prin urmare, trebuie să mergeți întotdeauna în locuri unde se folosesc lacuri de unghii de calitate, aplicând produsele corect și fără să abuzați de ele.

Atât de mult încât OCU recomandă să nu folosiți aceste lacuri dacă doriți să vă mențineți „unghiile puternice, sănătoase și frumoase”. În plus, nu este indicat să le faci prea des, deoarece acest lucru poate ajunge să deterioreze unghiile. Procesul de îndepărtare a ojei este, de asemenea, agresiv, deoarece se folosesc produse cu acetonă, care le usucă excesiv și, în fine, lumina UV a lămpilor de uscare poate fi, de asemenea, dăunătoare dacă sunt folosite prea des.

Cum să îndepărtezi unghiile cu gel sau acrilice la domiciliu

Pentru a scăpa de unghiile geo sau acrilice acasă veți avea nevoie de câteva instrumente, cum ar fi vaselină, pilă de unghii, vată de bumbac, acetonă pură, folie de aluminiu, bețișor pentru cuticule și cremă hidratantă. Primul pas este să îndepărtăm orice tip de decor pe care unghiile îl pot avea și apoi să aplicăm vaselina pentru a nu ne afecta pielea.

A doua etapă constă în șlefuirea suprafeței pentru a îndepărta culoarea, luciul și o parte din gel. Odată ce unghiile sunt complet șlefuite, următorul pas constă în folosirea acetonei pure pentru a îndepărta manichiura cu gel. Pentru a face acest lucru, tăiați vata de bumbac în zece bucăți pentru fiecare unghie, înmuiați-le în produs și puneți-le deasupra unghiilor. Următorul pas este să înfășurați fiecare unghie cu folia de aluminiu.

În cele din urmă, lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 20-30 de minute. După ce a trecut acest timp, gelul de lac se va ridica de la baza unghiei. Odată acest proces încheiat, curățați cuticulele și încercați să aplicați o cremă hidratantă pentru a preveni deteriorarea pielii.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu