Cura de slăbire cu fructe – Cum să slăbești ușor, mâncând sănătos

Te-ai gândit vreodată să ții o cură de slăbire cu fructe? Fructele sunt suculente, răcoritoare și delicioase. Ele au un conținut bogat în fibre, conțin zaharuri naturale și ajută la îndepărtarea poftei de alimente nesănătoase. Cura de slăbire cu fructe te poate ajuta să obții greutatea ideală.

Poate că deja știi că ar trebui să incluzi o varietate de fructe în dieta ta. Dar nu toate fructele sunt egale între ele atunci când vine vorba de valoarea nutrițională. Există fructe care au un conținut mai ridicat de fibre și pectină. Ambele substanțe ard grăsimile în mod natural.

Ele ajută la impulsionarea metabolismului și la pierderea din greutate. În plus, ele sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi și calorii. Dar poate cu adevărat consumul de fructe să te ajute să slăbești? Poate o cură de slăbire cu fructe să îți îndeplinească această dorință?

De ce ar trebui să încerci o cură de slăbire cu fructe

Pentru a pierde din greutate trebuie să ingerezi mai puține calorii. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mănânci mai puțin. Fructele oferă consistență dietelor sănătoase și nu conțin multe calorii. Ele pot fi folosite drept înlocuitor pentru felurile de mâncare cu conținut ridicat de calorii.

Fructele te fac să te simți sătul și satisfăcut ingerând mai puține calorii. De exemplu, dacă adăugăm la cerealele pe care le consumăm la micul dejun fructe, cum ar fi piersicile, căpșunile și merele, atunci vom reduce mărimea porției de cereale. Astfel reducem caloriile fără să ne înfometăm.

cura de slabire cu fructe 2_compressed
Cura de slăbire cu fructe generează senzația de sațietate după un consum redus de calorii

Fructele pot fi folosite și ca înlocuitor pentru felurile de mâncare cu indice glicemic ridicat. Ele pot ajuta astfel la pierderea în greutate. Scopul tău ar trebui să fie să mănânci cinci porții de fructe în fiecare zi. Pentru asta, alege fructe de culori diferite. O cură de slăbire cu fructe poate ajuta la pierderea în greutate.

Recent, oamenii de știință de la Universitatea Harvard au descoperit că creșterea consumului zilnic de fructe poate preveni creșterea greutății. Asta, chiar dacă continui să consumi același număr de calorii. Cercetătorii spun că toate beneficiile consumului de fructe se datorează flavonoidelor pe care acestea le conțin. Flavonoidele sunt un grup de fitonutrimente care se găsesc în fructe și legume.

Rolul flavonoidelor este acela de a determina culoarea fructelor și legumelor. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici cu proprietăți antiinflamatorii. Fructele au o reputație proastă din cauza conținutului ridicat de zahăr. Dar ele sunt excelente pentru pierderea în greutate, deoarece pot ajuta la controlul consumului de calorii. Iată câteva fructe pe care trebuie să le incluzi în dieta ta dacă vrei să slăbești.

Ce să incluzi în cura de slăbire cu fructe

  • Pepenele roșu – acest fruct suculent oferă numai 30 de calorii la fiecare 100 de grame și te hidratează. Pepenele este bogat în aminoacidul arginină, care ajută la arderea grăsimii.

  • Perele – sunt o sursă bună de vitamina C. Para este fructul perfect pentru a pierde din greutate. Perele sunt pline de fibre care te țin sătul pentru mai mult timp. Aceasta se datorează faptului că aceste fructe sunt digerate mai încet. Perele mai au proprietatea de a-ți ține sub control nivelurile de colesterol.
  • Portocalele – adaugă puțin gust astringent dietei tale folosind acest fruct bogat în nutrimente și cu calorii puține. Portocalele conțin numai 47 de calorii la fiecare 100 de grame. Portocala este considerată a fi un fruct cu calorii negative. Aceasta înseamnă că portocala oferă mai puține calorii decât numărul de calorii necesare corpului tău pentru a o digera. Spus pe șleau, incluzând portocale în cura de slăbire cu fructe vei arde mai multe calorii decât vei ingera.
cura de slabire cu fructe_compressed
Cura de slăbire cu fructe este una dintre cele mai sănătoase modalități de obținere a unei greutăți normale
  • Afinele – acestea sunt cunoscute drept „superalimente”. Ele sunt bogate în antioxidanți și ajută la impulsionarea ritmului metabolic. Consumul regulat de afine reduce rezistența la insulină, hipertensiunea și colesterolul.
  • Căpșunile – aceste fructe arătoase ajută la producerea de hormoni care ard grăsimile, ceea ce duce la un ritm metabolic mai alert. Acești hormoni se numesc adiponectină și lectină.
  • Piersicile – aceste fructe oferă senzația de sațietate, deoarece 89% din greutatea lor este compusă din apă. Fiind bogate în fibre, ele ajută la reducerea senzației de foame.

O modalitate ușoară de a include fructe în dieta ta zilnică este să le strecori ca pe o gustare între mese. Fructele proaspete constituie niște gustări excelente cu conținut scăzut de calorii. Astfel, îți vei putea controla pofta de mâncare și vei preveni supraalimentarea.

Amestecă fructele cu iaurt sau cereale la micul dejun, fă din ele salate pentru prânz sau servește-le la desert pentru a-ți potoli pofta de dulce. Te poți bucura de fructe în orice moment al zilei și la fiecare masă. Mulți dintre noi am putea fi seduși de moda stoarcerii fructelor pentru a obține sucuri din ele.

Însă, dacă scopul tău este să îți menții o greutate normală, trebuie să mănânci fructele întregi. Transformarea lor în suc este o metodă foarte bună de detoxifiere, de a-ți ține corpul hidratat și de a crește cantitatea ingerată de potasiu, fier, vitamina A, vitamina C și alte minerale.

Dar această metodă s-ar putea să nu funcționeze în cazul pierderii în greutate. Transformarea fructelor în suc duce la îndepărtarea fibrelor dintr-un fruct. Fibrele sunt una dintre cele mai importante componente ale sale. Multe studii și mulți experți în sănătate sunt de acord că creșterea consumului de fibre poate să ducă la pierderea în greutate.

Fibrele ajută la încetinirea absorbției de zahăr în sânge. Ele ajută la îmbunătățirea digestiei și te țin sătul pentru o perioadă mai mare de timp. Toți acești factori contribuie la controlul asupra cantității de calorii ingerate. Astfel, pornești pe calea care duce la atingerea scopului tău: pierderea în greutate sau menținerea siluetei.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu