Top 10 legume care reduc inflamatia din corp! Ce au scos la iveala studiile

Inflamația poate fi combătută prin intermediul dietei, iar includerea mai multor legume antiinflamatorii în mesele tale este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Legumele sunt pline de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și substanțe fitochimice care sunt cunoscute pentru a ajuta la reducerea inflamației cronice.

Acești nutrienți combat stresul oxidativ și neutralizează radicalii liberi, ambele putând declanșa inflamația. Studiile arată că o dietă bogată în legume poate promova, de asemenea, sănătatea intestinelor datorită conținutului lor de fibre. Un microbiom intestinal sănătos poate întări sistemul imunitar și diminua inflamația.

Pentru cei care caută să facă alegeri alimentare mai sănătoase, iată câteva legume de top renumite pentru proprietățile lor antiinflamatorii. Spanacul este o sursă puternică de vitaminele A și C, împreună cu antioxidanți precum quercetina și kaempferolul care combat inflamația.

Poate fi savurat crud în salate sau gătit în diverse feluri de mâncare, ceea ce îl face ușor de încorporat în mese. Conținutul său ridicat de fibre susține digestia și poate ajuta la gestionarea greutății.

Kale, cunoscută pentru prevenirea inflamației în intestin și îmbunătățirea sănătății intestinale, este bogată în antioxidanți, minerale, fibre și vitaminele A, C și K. Aceste substanțe nutritive susțin sănătatea intestinală și pot reduce inflamația.

Kale poate fi adăugată în supe, amestecuri sau smoothie-uri pentru un plus de nutrienți și calciu, care este benefic pentru sănătatea oaselor. Broccoli este o altă legumă antiinflamatoare fantastică, care conține sulforafan, un antioxidant puternic.

Este, de asemenea, o sursă bună de vitaminele C și K, precum și de fibre, care pot ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea rezistenței la insulină. Fie că este gătit la aburi, la cuptor sau adăugat în amestec, broccoli este o modalitate gustoasă de a include compuși antiinflamatori în dieta dumneavoastră.

Articol util? Dă-l mai departe!

Surse și detalii suplimentare

Lasă un comentariu