10 fructe care îngrașă. Atenție la cantitate!

Orice dietă sănătoasă și echilibrată presupune consumul de fructe, dar câte dintre preferatele noastre sunt fructe care îngrașă? Este limpede că nu toate tipurile de fructe conțin același număr de calorii.

Printre principalele aspecte pozitive ale consumului de fructe se numără aportul de vitamine, minerale și antioxidanți, conținutul ridicat de apă (care favorizează hidratarea) și fibrele, determinând printre altele reglarea tranzitului intestinal și satisfacerea apetitului.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că fructele conțin carbohidrați, fructoză și amidon, și că unele fructe conțin și grăsimi. Pentru a controla greutatea, este esențial să echilibrăm cantitatea de carbohidrați (grupul în care se găsesc fructele), de proteine ​​și grăsimi care sunt consumate în fiecare masă.

Fructe care îngrașă

Nutriționiștii recomandă 5 porții de fructe și legume zilnic. Totuși, există fructe de care nu trebuie să abuzăm și acest lucru trebuie luat în considerare atunci când umplem coșul de fructe. Pentru asta, îți prezentăm o listă cu fructele cele mai calorice și care, prin urmare, îngrașă cel mai mult:

1. Nuca de cocos

fructe care îngrașă

Nuca de cocos este prima pe această listă, deoarece are aproximativ 354 de calorii la 100 de grame. Cu toate acestea, ca aspect pozitiv trebuie să menționăm că are o cantitate mare de fibre și potasiu.

2. Stafidele

Stafidele sunt foarte calorice, au aproximativ 300 de calorii la 100 de grame. Acestea sunt fructe uscate, adică sunt lipsite de apă, și astfel au concentrate substanțe nutritive și zaharuri în cantități foarte mari. Prin urmare, și conținutul lor caloric este ridicat.

3. Fructe care îngrașă: Prunele

Prunele sunt deja departe de valorile curmalelor, cu doar 170 de calorii la 100 de grame. Așa cum am subliniat în cazul stafidelor, acestea sunt fructe deshidratate, care au pierdut o mare parte din apa pe care o aveau, și zaharurile lor sunt foarte concentrate.

Cât timp nu le consumăm în exces, ele sunt recomandate pentru bogăția lor de vitamine și minerale, cum ar fi magneziu și potasiu.

4. Curmalele

fructe care îngrașă

Și curmalele sunt fructe care îngrașă. Au un conținut ridicat de calorii: 275 la 100 de grame. Chiar și așa, ele sunt un aliment excelent din multe alte motive și multă lume le preferă. Dar, având în vedere puterea lor calorică, nu este recomandat să consumi mai mult de 5 curmale pe zi.

5. Avocado

Avocado conține aproximativ 160 de calorii la 100 de grame consumate. Avocado este un fruct extraordinar, deoarece este bogat în vitamina E, potasiu și este chiar creditat cu capacitatea de a regenera masa musculară.

Nu se numără printre cele mai „periculoase” fructe care îngrașă, dar nici nu se găsește în grupa de fructe cu cele mai puține calorii, cum ar fi merele sau pepenele verde. Printre beneficiile consumului de mango trebuie să menționăm conținutul ridicat de vitamine A, B și C.

6. Fructul pasiunii

Acest fruct conține aproximativ 100 de calorii la 100 de grame, un număr ușor de reținut. Ca aspect pozitiv, este bogat în fibre, în vitaminele A și C și în minerale precum fierul, calciul și fosforul.

7. Mango

fructe care îngrașă

Mango este un fruct tropical care iese în evidență prin aroma sa intensă și proprietățile benefice pentru organism. Conține 61 de calorii la 100 de grame, care, dată fiind aroma sa atât de dulce, pare puțin.

8. Bananele

Pe același nivel caloric se află și bananele, cu aproximativ 100 de calorii la 100 de grame. Bananele sunt exemplul perfect de fructe care îngrașă, dar pe care lumea le include în meniu ori de câte ori are ocazia.

Veste bună este că aceste fructe conțin magneziu și potasiu, aliați foarte buni pentru sănătatea cardiovasculară și musculară.

9.  Lici

Fruct tropical, originar din sudul Chinei, lici a cunoscut o explozie de popularitate în ultimii ani. Conține aproximativ 70 de calorii la 100 de grame și se remarcă prin faptul că este foarte bogat în vitaminele A, B și C.

10. Smochinele

Smochinele au 66 de calorii la 100 de grame. Conțin puține grăsimi, mult calciu și potasiu și potolesc ușor foamea, chiar și atunci când sunt consumate în cantități mici. Luate în cantități rezonabile, sunt foarte benefice pentru sănătate.

Articol util? Dă-l mai departe!

Lasă un comentariu